Petice za zrušení diplomatického zastoupení tzv. státu Palestina

Quoted post

Magion77

#151 Nesouhlas!!!

2014-01-05 11:45

Co to je zase za blábol?!!! To jste měli ze zeměpisu a dějepisu za 5 či co? Vy nevíte,že Izrael byl kdysi palestinské území? Palestinský stát pod britským mandátem, zde žilo 630 tisíc židů a skoro 1,3 milionu palestinců. Žiďácí si potom kus území zabrali a vyhlásili nezávislost,dokonce pod sankcemi tehdy nové organizace OSN, 90% světa s tímto nesouhlasilo! Uvědomte si, že kdyby se něco podobného stalo na českém území,byli by jste proti tomu, ať už by se jednalo a nezávislost a vlastního státu rómů,rastafariánů, ustašovců či jakýchkoliv jiných menšin! Stejně se nám nelíbilo zabrání Sudet tehdejším nacistickým Německem a když pomineme ideologistické pohnutky, je to příklad pro srovnání!!! Zajímalo by mi, kdo takový totální blaf napsal!!! Bohužel asi né jako demagogický či etnicko-perzekutivní záměr, ale pouze z nevědomosti

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#165 Re: Nesouhlas!!!

2014-01-05 18:02:15

#151: Magion77 - Nesouhlas!!!

Aha, takže vy asi nejste moc ráda, že i nám se jednoho dne, díky pár lidem "stalo", že vznikl jednoho dne samostatný československý stát. Já jsem ráda za poklady našeho národa. Možná není vše jen na kapacitě vašich znalostí čí bylo to, či ono území. Pokud jde o Izrael, nebo Palestinu, je možné si to nastudovat. A že něco je, díky Bohu, s tím nemůžete nic udělat.

Anna

#166 Re: Nesouhlas!!!

2014-01-05 18:09:21

#151: Magion77 - Nesouhlas!!!

..a ani vaše jedničky ze zeměpisu nic nezmohou proti životu. Můžete se ale svobodně procházet kolem anbasády narvané zbraněmi určenými klidně i proti vám. Vždyť jste i se svými názory a vědomostmi jen tečka v davu. S úctou, Anna Nováková


Nepřihlášený uživatel

#172 Re: Nesouhlas!!!

2014-01-05 19:32:35

#151: Magion77 - Nesouhlas!!!

To je pravda, ale i Palestinský stát byl vytvořen uměle jako kolonie. Nikdy neexistoval jako svéprávná jednotka. Izrael ovšem vyhnal palestince z jejich území, většinu tamní půdy vlastnili Peršané, tuto půdu měli palestinci v nájmu (po stovky let) jako tzv. Feláhové (nájemci). Bohatí Židé z celého světa půdu vykoupili. Tedy také žádná veselá selanka.

To ovšem nemění nic na věci, že z boje za svobodu se stal čistokrevný terorismus a že mít ambasádu neexistujícího státu je nesmysl. Je to pozůstatek komančů, kdy napřed podporovali Izrael, ale když v Izraeli ve svobodných volbách zvítězila Strana práce, tedy strana prodemokratická, odklonil se socialistický blok od Židů a začal se paktovat s arabáčema.

Infratopenář

#178 Re: Nesouhlas!!!

2014-01-05 21:08:03

Je tam potřeba udělat bílou čáru a dát těm arabským cikánům (tak Palestince nazval jeden můj příbuzný, který v Izraeli byl před více než 20 lety) na vybranou: Na jednu stranu jděte vy, kteří chcete žít v míru, neohrožovat ostatní národy a chcete pracovat, chodit do školy a normálně žít, na druhou vy, kteří chcete dělat bordel, vraždit, krást, kteří neuznáváte právo na život lidí jiného vyznání, kteří považujete ženy za podřadné bytosti apod.  První skupině pomoci vytvořit podmínky k normálnímu fungování, druhou skupinu zlikvidovat jako odpad lidské společnosti, třeba vyvézt na výlet do polárních krajů a nechat je tam jako potravu pro lední medvědy, kteří jsou mnohem a mnohem užitečnější, než tahle verbež.

 

mars

#212 Re: Nesouhlas!!!

2014-01-07 09:23:46

#151: Magion77 - Nesouhlas!!!

Musím říct, že jsme tohle v zeměpisu ani dějepisu neprobírali. Ale chtěl bych vás upozornit na to, že před vznikem Státu Izrael byla území, na kterých se židovští osadníci usazovali, řádně zakoupena. Některá i několikrát a za cenu značně převyšující její tehdejší hodnotu,protože to byla většinou naprosto neúrodná půda.Poté při ukončení britského mandátu navrhlo OSN tzv, "plán rozdělení" území bývalého mandátu Palestina, který Židé, přestože pro ně nebyl výhodný, nakonec přijali, kdežto Arabové jej odmítli -- přestože už tenkrát mohli tak získat "vlastní stát". Stát Izrael byl vyhlášen právě na území přiděleném OSN. Takže, prosím, zkuste si najít a prostudovat záznamy o historických událostech namísto vykřikování nepodloženého "Židé zabrali".  Dalo by se pokračovat, ale materiály jsou poměrně dobře veřejně dostupné, pokud máte zájem hledat pravdu. Není to ovšem tak jednoduché jako se prostě přiklonit na jednu stranu a té fandit. Jenže život není fotbal.