CESKÁ PROTI SLOUCENÍ

Quoted post

Bizi

#76 petice není fér

2011-05-26 11:14

Zdravím, klidně bych podepsal tuto petici. Nesouhlasím se sloučením takových škol, i když jsem ani jednu z nich nestudoval. Fakticky je to nesmysl!
Vadí mi ale znění petice. Tento dokument je napsaný příliš jednostranně. Uvádí se zde úspěchy gymnázia Česká a píše se o „snížení úrovně a konkurenceschopnosti školy“. Celé to dělá dojem namyšlenosti jedné strany a pohrdáním stranou druhou. V případě, že jste škola na úrovni, tak vytvořte petici na úrovni a třeba ve spolupráci s druhou školou… Bude to jistě účinnější a budete mít podporu z obou stran.
Od podpisu petice odrazuje i fakt, že zde není ani ve zkratce uvedeno, jaké mají zaměření obě školy a další souvislosti (prostorové a logistické nároky sportovišť, časové nároky, odlišnost přijímacích řízení, odlišná povaha studentů obou škol, účel škol apod.), nezainteresovaný člověk tak nemá relevantní inormace a musí si nejdříve nastudovat obě školy, aby se mohl rozhodnout pro podpis dokumentu.
Chápu, že tato petice mohla být tvořena ve stavu rozčilení a časové tísně, ale zkuste se nad jejím zněním zamyslet a podívat se na něj trochu z nadhledu a s chladnější hlavou. Prospěje to věci.
Přeji oběma školám, ať to pro ně dopadne co nejlépe!

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#78 Re: petice není fér

2011-05-26 11:32:48

#76: Bizi - petice není fér 

 petice musí být krátká, ostatní informace tohoto typu najdete v otevřeném dopise zastupitelům kraje, který bude záhy přidán na tyto stránky... vše je v hrozné časové tísni.

 

Petr Pouzar

#87 Re: petice není fér

2011-05-26 13:30:23

#76: Bizi - petice není fér 

 Správně, petice opravdu vznikala v hektické atmosféře a uznáváme, že je možné, že není zcela dokonalá - učitelé se logicky věnují výuce spíše než protestování. Že je napsána jednostranně je zapříčiněno nejspíše tím, že k uvedení úspěchů a kvalit Gymnázia olympijských nadějí nemáme potřebné podklady a jejich získávání by celou věc spíše zdrželo, jen na úkor pomyslné "spravedlivosti" uváděného textu. S přihlédnutím k tomu, že krajské zastupitelstvo zasedá v úterý, není možné se zabývat takto marginálními záležitostmi.
Děkujeme za podporu a přejeme hezký den.

clasik

#120 Re: petice není fér

2011-05-26 20:15:42

#76: Bizi - petice není fér 

 Také Vás zdravím, s Vaším názorem naprosto souhlasím. Vzájemným osočováním a ponižováním se opravdu nic nevyřeší. Máte pravdu v tom ,kdyby byla petice napsána ve spolupráci obou škol, kde by každá škola dostala prostor a vypsala své důvody k nesouhlasu se sloučením, našla by daleko více příznivců a posléze i podpisů. Dokážu pochopit příznivce, studenty i učitele Gonu, kteří nechtějí sloučení, ale petici z jasných důvodů nepodepíší. Zde je opravdu nutné zamyšlení nad zněním této samolibé petice.

Mařenka

#172 Re: petice není fér

2011-05-27 16:12:37

S tím souhlasím. Zní to trošku namyšleně.