Zrušení omezení denní doby lovu

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#114 Re: Re:

2013-09-18 06:38

#113: - Re:

Dle vaší dikce, jsem měl pocit, že jste se pouze nepřihlásil pod jménem, jako na předchozí straně diskuze. Toť vše. Jinak na nejednom revíru to ČRS s násadou sumce opravdu přehnal. A jak jsem již psal výše, svaz by se měl snažit o změnu zákona a vytvoření pravidel odpovídajících jedenadvacátému století, nikoliv o konzervaci stavu, někdy z roku 1970...

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#115 Re: Re: Re:

2013-09-18 10:29:09

#114: - Re: Re:

jsem, přezdívku už sem nepíši, stejně jako nikdo zde, ale držím se stále stejné debaty, takže to nevidím ani jako nutnost. Vykonávám funkci hospodáře a rybářské stráže na našem vlastním revíru, který nemá se svazem nic společného, naopak jsme svazu defakto konkurent i když při počtu necelých dvaceti členů velmi zanedbatelný. Ten náš klub vznikl právě kvůli tomu, co se nám jako rybářům nelíbí a co chceme dělat jinak než svaz. My jsme s řešním problémů začali od základů a nikoliv od toho, aby se uvolňovala pravidla v systému, který už tak má zhoubný dopad na rybaření a jeho budoucnost.

Kdyby tato petice byla postavena jako koncept komplexního řešení a stál za ní někdo, kdo jí dokáže argumenty obbhájit (tak jako tomu bylo u projektu K-70 a Radka Sekery), dá se o tom jednat jako o nějakém řešení. V této podobě je to jen výkřik do tmy člověka, který ani neví, že omezení denní doby lovu je věcí zákona a ne interních pravidel svazu.

A jak už jsem psal výše, věřte, že činovníci svazu na zajištění non-stop lovu intenzivně pracují, protože tím svým voličům zavřou pusu a skutečné problémy, které je třeba řešit se můžou nechat dál v tichosti. Třeba si to rybáři uvědomí až budou moci chytat nonstop na pět prutů, akorát nebude co a nebude kde.


Nepřihlášený uživatel

#116 Re: Re: Re:

2013-09-18 10:35:59

#114: - Re: Re:

"svaz by se měl snažit o změnu zákona a vytvoření pravidel odpovídajících jedenadvacátému století, nikoliv o konzervaci stavu, někdy z roku 1970"

 

Denní doby lovu u nás sahají mnohem dál než do roku 1970. Jinak pro vaší informaci je jedinou evropskou zemí, kde je plošný non-stop lov Slovensko. Ve zbytku evropy se jedná jen o část revírů, nebo jen úseků na některých revírech, kde se takto smí chytat. Často se smí lovit jen od úsvitu do soumraku.