Proti vzniku parkovacích zón v Praze 13

KliKa

/ #9 Suchý vršek

2012-12-21 00:26

Se zděšením jsem zjistil, že mezi navrhované zavedení parkovacích zón patří i naše ulice,
která se stala noční můrou pro většinu řidičů přijíždějících parkovat ve večerním čase.
S několika nesmyslnými zásahy jsme se setkali při malbě žlutých pruhů v místech,kde skutečně nemusí být (pravděpodobně pro výběr "parkovného"). Jednání ohledně nich na ÚMČ s odpovědným úředníkem dopravního odboru bylo po několika větách bezvýznamné pravděpodobně díky důkladnému školení asertivity.
Ulice Suchý vršek je z mého pohledu stvořená pro jednosměrný provoz s rozšířením možnosti částečného parkování na asfaltových bulvárech sovětského typu (chodnících) s odstraněním zákazu parkování mimo zálivy v dopoledních hodinách. Argumentace potřebné průjezdnosti pro svoz odpadu je zavádějící, když odpadky jsou nakládány i mimo uvedený čas. Chápal bych zdůvodnění obslužnosti pro záchrané systémy, ale ten v odpoledních hodinách neobstojí.
Ekonomicky lze jednoduše vyhodnotit, že výběr za rezidentní karty bude pro ÚMČ přínosnější, než vynakládat finanční prostředky na rozšíření parkovací kapacity pro těch pár králíků, kteří přijdou jednou za čas dát hlas do urny (nikdy nevím zda se jedná o dobrou volbu nebo pohřeb).
Nemohu souhlasit se zaváděním parkovacích zón v místech, kde na objekt o 17 bytech
připadá 3,7 parkovacích míst.