PETICE proti výstavbě obchodního centra a parkoviště na parcele č

Jan Vaculík

/ #14 Probůh, neblázněte...!

2012-11-09 02:40

Nákupní centrum plánované velikosti je evidentně určené pro širší okolí: aby se vyplatilo, musí být spádová oblast 6-10 tisíc lidí. To znamená, že většina zákazníků by tam jezdila z okruhu cca 5 km, a to buď přes Všenory, nebo přes centrum Dobřichovic a úzkou a frekventovanou Tyršovu ulici. To je aspekt dopravní, ze kterého jednoznačně vyplývá: NE!

Další apekt je estetický: Brunšov a Všenory jsou místa, která jsou pojmem a něco znamenají sama o sobě. Supermarket této velikosti by se stal dominantou, jejíž estetické poselstzví je jednoznačné: PERIFERIE VELKOMĚSTA. Něco jako obří skládka, jenže na druhém konci spotřebitelské linie.

Zvýšení komfortu pro místní obyvatele: copak o to někdo stojí? Kdyby tam bylo obchodu skutečně potřeba, tak by nebyl zaniknla ona několikrát již vzkříšená samoobsluha v areálu Olympia Wellness.

Aspekt zdravotně sociální: starouškové ubozí, tak velký obchod by nám stejně byl úplně k ničemu, protože bychom ho ani nedokázali přejít z jedné strany na druhou!

A poslední aspekt je morální: hloupým a zištným lidem, kteří jsou ochotni pro svůj prospěch zničit cokoliv, se nemá ustupovat.