Petice za nový skatepark v Děčíně

Harry

/ #41 jašku, jašku:-/

2012-07-31 02:44

nerad se o něčem takovém bavím, protože skejt (a podobné adrenalinové sporty) jako takový nemá se sportem absolutně nic společného... není to sport, je to životní styl... prostě seš skejtr, tak nosíš skejt všude do školy, na nákup do obchodu, na kalbu, není to jako hokejka nebo baskeťák, tak to prosím nesrovnávej... to s bažákem, je možná pěkné nebo to aspon pěkně vychvaluješ, ale myslíš si, že skejtáci ve skateparku neudělali nikdy nic???? to si opravdu myslíš?? jsou tam ted dva pozemní přenosné raily (svařené samotnými skejtáky nebo jejich rodinnými příslušníky, pamatuji si dobu, kdy byly 4, ale co už:D), bedna, která taky dřív byla součástí výbavy minirampy "u ryby" - mimochodem, tam se platil vstup, protože elektrika není zadarmo a vybírali si ho sami skejtři a obnos se odevzdával majiteli a div se světe, chodilo se tam každej den víceméně po dobu 3-4 zimních obodobí... kdysi sme si sami inovovali rádiusovou pyramidu na mikrorampu (vlastnímy silami bez pomoci těžké techniky a to si zkus ten kus železe posunout, když jeho váhu laicky odhaduju nejméně na 500 kg - dělali sme to dva dny asi v 8 lidech)...
a když už sem u toho, tak se neubráním vyjádření se k popisovanému "katastrofálnímu" stavu... kde ste to vzali??:DD ten park je takhle dejme tomu celou dobu, jeho devízou je to, že je koncepčně velmi zataralý (začátek 90. let), překážky stavěla firma podle mého názoru totálně nezpůsobilá (při pohledu na překážky je to zcela evidentní) a za dobu jeho užívání se docela znatelným způsobem zhoršil povrch, to, že se trošku rozpadá ten idiotickej betoňák vem čert:D... Já myslím, že vy řešíte stav, ale já bych řešil celou tu koncepci. Ano jeden problém je to, že překážky jsou vyrobené neodbornou firmou a že vypadají jako z dob hluboké totality. Ale co mě osobně se hodně nelíbí je to, že skatepark prostě je na pozemku ZS, kterej s ním může nakládat jako s tréninkovým centrem pro začínající sportovce nebo může sloužit jako sklad a zázemí pro konání akcí jako bývaly trialové akce, po jedné takové dokonce došlo jedním z motorkářů ke zlomení tyče na centrálním funboxu a ta se dále cca 2 roky neopravila, to jako měl někdo z nás přitáhnou CO a svařit to tam? překážky jsou majetek města a jakékoliv poškození tohoto majetku se trestá, ty nejsi pověřená osoba toto opravovat, takže vlastně ani nesmíš...
Pamatuji si na dobu kdy jsme si tam stavěli své vlastní překážky (bedny, skočky, bangy, funboxík), bohužel vydrželi zpravidla několik málo dní, než je mocipáni zlikvidovali... koukni se mi do profilu, těch fotek je tam přes 100 a bylo to zlatý období, nejlíp strávený dny... a úrazy na takovýchto překážkách myslíš, že někdo řešil jako pochybení správce spottoviště?:D NIKDY:D ani se tam nikdy nikomu nic nestalo, naopak mě se kdysi stal výron kotníku díky neopravenému (chybějícímu) nájezdu na pyramidu - také sem to neřešil, jako něčí pochybení...
zhulování a opíjení?? já tam chodím 10 let a za tu dobu, sem se tam opil tak jednou... to je prostě o člověku, tak jako uklízení odpadků po sobě. Za tohle už si musí sahat do svědomí každý sám a ne paušalizovat tento jev jen na jednu skupinu lidí... se podívej jakej bejvá bordel po divácích na stadionech:-)...

když už jsme dospěli k odkazům, tak tady jich pár taky mám
ttps://www.facebook.com/media/set/?set=a.422883348546.204185.126003203546&type=3 - tady máš pár fotek z úklidu po povodních, klidně koukni i na jiné a možná zjistíš, že někteří opravdu měli našlápnuto i přesto, že podmínky tu na to nejsou ideální..
https://www.facebook.com/photo.php?v=416316528419816 - tady je videjko z letošního Day of skate v ústí, kde na sebe výrazně upozornil děčínskej skejtr, je to ta poslední část videa, kde se skáče z 11 schodů a Myšák tam dal skoro 360° flip, na kterej se tam jen tak někdo neodváží, už samotenj kickflip je z takových schodů velký trik...

mno na srdci by toho bylo tolik, že se mi to fakt už dál nechce psát, jak sem na začátku napsal, nerad to řeším, ono to ani pro mne řešení nemá a jestli jednou bude mít, tak je mi to jedno... já sem totiž zastánce toho názoru, že skejt patří na ulici:D... BACK TO THE STREETS!!:D Jediné, co mě nutilo do téhle diskuze přispět, je to, že se k tématu vyjadřují lidé, co opravdu o skateparku a dění v něm ví pramálo...
Dobrou noc a mír všem
Michal Šindelár