PETICE ZA ODSTOUPENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY


Nepřihlášený uživatel

/ #1330

2012-07-23 01:48

Výtažek z článku - autor Štěpán Sekanina

Nejprve "vidle", pak lopata, mokrý hadr a nakonec dezinfekce.

Nelze se tomu vyhnout. Administrativním zrušením okresů se samospráva centralizovala do krajů. A mělo to jen jediný důvod - eliminovat "malé mafiánské ryby" ve prospěch těch krajsky nejsilnějších, aby množství prostředků navýšili o částky, které jim umožní zabarikádovat se pevně ve struktuře systému v úzké spolupráci s krajskými politiky. Ti získali také větší autoritativní "mandát" vymáhat své výpalné na obcích. atd. atd.

Více jak 20 let si tady pseudodemokracie budovala mafiánské struktury, které podporovaly všechny vlády.

Jak naložit s tak prohnilým systémem? Když teče do domu od střechy, je zle. Náš novodobý stát jsme "postavili" od základů a v současné době čelíme faktu, že se rozpadá právě proto - střecha je více jak 20 let jen místo, kudy vedou "gaunervody". Které demolují vše pod ní.

"Vidle".

Poslanci a senátoři musí být zbaveni všech funkcí, které okupují. Musí být na ně uplatněna presumce vinny do doby, než se důkladně vyšetří jejich (ne-)napojení na mafiánské struktury.

Lopata.

Prozatímní, provizorní vláda musí být nominována všeobecným referendem známých osobností, které vlastní vysoký morální kredit a dosud s aktivní politikou neměli jakoukoliv zkušenost a mohou kdykoliv dokázat, že nejsou napojeni na žádné mafiánské struktury, které pojmenovala a označila média. Jsou odborníci na danou oblast a jejich mandát bude platný do doby, než vznikne na základě všeobecné diskuse odborníků a laické veřejnosti skutečný Demokratický systém, který:

1. Definuje princip absolutní zodpovědnosti státního úředníka a z hlediska trestního práva na něj uvalí odpovědnost, která bude násobena koeficintem větším, než 1,5 - 3 násobku trestu běžně definovaného v trestním řádu.

2. Volební systém doplní o procesní a kontrolní mechanismy, které v daleko větší a zásadní míře znemožní a důsledně potrestají manipulaci s hlasy. Za jednotlivé prohřešky stranických členů, či jejich přisluhovačů v tomto, musí pykat i celá strana. Poměrným způsobem. V konečném součtu hlasů.

3. Zavede důslednou kontrolu financování politických stran a to také maximálně transparentně v režimu online. S přesností na tisíce Kč.

4. Zavede maximální strop rozpočtu předvolebních kampaní všech stran a rozdělí rovným dílem mediální prostor pro všechny politické strany a hnutí.

5. Zavede důslednou kontrolu příjmů všech poslanců a senátorů ( senátorů, pokud nebude Senát zrušen ) s přesností na stovky Kč. A tvrdé a důsledné postihy za důvodná podezření z nejasně či dokonce ilegálně, nebo důvodně protizákoně drženého majetku.

Mokrý hadr.

Stát zruší všechna ministerstva až na ministerstvo zahraničí a vnitra a dá vzniknout ministerstvu Státní správy, které bude plnit úkoly všech ostatních zrušených ministerstev. Stát postaví za ušetřené peníze jednu(!) budovu, ve které bude sídlit Vláda i ministerstva.

Dezinfekce

Morální universum, které kultivuje společnost musí být založeno především na elementárním základu trojjedinosti člověka. Na jeho fyzické, psychologické a duchovní stránce. Nepotřebujeme církve ( zejména nepotřebujeme církev římsko-katolickou ), aby nám říkaly co to znamená. Natož, aby nám z daní ukradli za tuhle (ne-)službu 150 mld.! Proboha..pokud si tohle necháme líbit, zasloužíme si ostudu před tvářemi našich předků, které by se nám určitě vysmály pohrdavě do očí.

Ovšem zdravá společnost se umí obrátit k těmto třem podstatám každého jedince. Nabídnout jim "startovní podmínky" k tomu, aby se všechny tři části mohly v budoucnosti rozvíjet. Harmonicky, nebo disharmonicky tak, aby sloužily jedinci i společnosti k jich osobnímu pozitivnímu rozvoji.

Dva tisíce let se potýkáme s faktem, který je nepopiratelný - tělo potřebuje nejen jíst. Psýché nejen prostor pro práci a relaxaci a duchovno definici moudrosti, která se stane v rámci naší těžce morálkou zkoušené kultury...ideálem, jenž nelze zmanipulovat. Nelze popřít ani to, že naše civilizace oproti těm ostatním dospěla až do bodu, kde má každý jedinec právo na nezkreslené informace často toto definované zákonem. TO NIKDE JINDE V TAKOVÉM ROZSAHU NENÍ.

Stojíme na křižovatce, která je osudová. Buď najdeme odvahu změnit celý systém, aby sloužil lidem a nedělal z nich otroky, nebo .... ne. Je to vaše volba. Já už ji mám dávno za sebou. Každý může něco udělat. Už žádné kecy a výmluvy.