Petice proti přejmenování letiště Ruzyně na letiště V. Havla.


Nepřihlášený uživatel

/ #4395 Re: #4390

2012-01-21 01:17

#4392: ROCO - #4390 

Vám nemá smysl nic psát, když máte názor již hotový a neměnný. Napsal jsem, kde vzal peníze na auto a vy jste to vysvětlení nepřijal. Popravdě řečeno je mi to jedno. Dopis Václavu Havlovi od Ctirada Mašína jsem si přečetl a z fleku bych ho podepsal. To jste překvapen, co? Narozdíl od Vás tehdejší činy skupiny bratří Mašínů plně schvaluji. To je snad každého věc, jestli se vrátil. Důvody proč se nevrátil ten, či onen, byly různé. Kryl se nevrátil možná proto, že nedostal nějakou funkci. Nebo v tom bylo třeba úplně něco jiného. Nevím proč bych to měl zkoumat.

Pokud jde o ty zásluhy Havla a dalších (nevím kdo všechno Vám vadí), tak jejich zásluhy spočívaly v tom, že se vzepřely režimu, žili si po svém. Poukazovali na porušování lidských práv, nedodržování zákonů a podobně  a informovali o tom svobodný svět za železnou oponou a za to si je vážím. Přinesli za to spoustu obětí, stejně jak bojovníci proti režimu na přelomu 40. a 50. let, kteří za to zaplatili ještě mnohem víc. Jestli jsem správně pochopil, tak tohle pro Vás nic neznamená.

Pokud jde o prachy pro disidenty, které si údajně rozdělili jen někteří, tak k tomu nemám dostatek informací, ale doufám, že to tak skutečně bylo, protože představa, že disidenti byli jako celek bezchybní a vzor ctnosti a morálky by byla pro mě těžko představitelná a skoro bych z toho měl mindrák.;-)

PS: Teď čtu Váš poslední příspěvek a na další hlouposti už nebudu reagovat. Poslední věc. Já být na místě Václava Havla, tak si to, že mě zvolí komunisti jednomyslně (na půl roku do převolby) za prezidenta, užívám jako velkou satisfakci za ta léta všemožných ústrků, šikany, věznění a pod. a vůbec by mi nevadilo, že ti komunističtí poslanci hlasovali ze strachu, protože je studenti přemlouvali a možná jim vyhrožovali. Pořád lepší než kdyby ti poslanci skončili v lágrech, tak jak to dokázali "soudruzi" udělat se svými odpůrci po převratu v únoru 1948. 

Musím říct že mě přestává bavit diskuze s někým, kdo má naprosto ve všem jasno a nepřipouští jakýkoliv jiný názor kromě svého.