Petice proti přejmenování letiště Ruzyně na letiště V. Havla.

fedor

/ #1666

2011-12-29 21:34

Což takhle pojmenovat po našem milovaném Havlovi budoucí knihovnu na Letenské pláni, kterou navrhl pan Kaplický? Třeba by potom byla konečně vybudována a třeba by se ke stavbě na Letné kladně vyjádřili i pánové Klaus s doktorem Bémem. Pochybuji, že by mohli s podobným názvem i s umístěním knihovny nesouhlasit. A byla by to stavba na několik staletí a možná dokonce tisíciletí. A těžko by mohla utéci jak to pražákům udělal třeba Pepík Džugašvillůj.
No a co se týká letiště Ruzyň, tak to současné století nejspíš nepřežije. Vždyť jeho rozšiřování je na hranici možností jak co se týče prostoru, tak z ekologického hlediska. Uvědomíme-li si úžasně rychlý technický vývoj v oblasti letectví a dopravy vůbec, pak považuji za zcela přijatelné postavit zcela nové letiště pro Prahu a ke spojení s Prahou postavit k němu rychlodráhu. Pokud by to bylo kolem 40 - 50 km od centra Prahy, neměl by to být problém. To by se ale na místech ministrů nesměli střídat jeden větší zloděj než druhý. Uvážíme-li, že je otázkou poměrně krátké doby, kdy bude Havlův názor na Rusko změněn, mohlo by být toto nové letiště nejdůležitější leteckou křižovatkou Evropy, jejíž hranice probíhat nebude totožná s východní hranicí EU, jak se nám to snažil vštěpovat svým nenávistným postojem k východním Slovanům náš lidumil a propagátor lásky ke všemu lidstvu kromě Arabů, Číňanů, Korejců (severních), Rusů, a komunistické Kubě či Venezuele v čele s Chavézem.
Rychlodráha by mohla být realizována vlaky na magnetickém polštáři a bylo by tak vyloučeno, aby první, s čím se hosté Prahy při příletu na Ruzyń setkávají, byly zlodějské manýry pražských taxikářů. No a většina pražáků by si oddechla, že riziko pádu létadla je od Prahy odkloněno.
A aby si náš milovaný pan prezident Klaus rovněž přišel na své, navrhuji tunel Blanka přejmenovat v budoucnu na Klausův tunel.