Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Česká vláda podepsala memorandum s někým, kdo nemá za sebou žádnou těžařskou histori

/ #14512 Česká vláda podepsala memorandum s někým, kdo nemá za sebou žádnou těžařskou histori

2017-10-14 19:36

Česká vláda podepsala memorandum s někým, kdo nemá za sebou žádnou těžařskou historii, pouze neprůhlednou změť nominantů, trustových holdingů a častých změn názvů subjektů

Dalším držitelem zhruba 10% je soukromá společnost ARMCO BARRIERS PTY. LTD, která také několikrát změnila své jméno a o společnosti není více dostupných informací. Firma vyrábí silniční armatury, železobetonová svodidla, bariéry atd. Nikde není o nějaké hlubinné těžbě a zkušenostech s ní vůbec nic. Šéf EMH Keith Coughlan drží zhruba 6.5% a tečkou a fackou na závěr je další schránková společnost, tentokrát v podobě JP Morgan Nominees Australia Limited, což je australská pobočka americké banky FEDu JP Morgan pro tzv. trust affiliates. A to už se pomalu blížíme k pravým vlastníkům. Firma nabízí trustové služby nominantů pro soukromé investory, kteří chtějí skrýt svoji identitu. Místo nich figurují nominanti JP Morgan.

Shrnuto odshora dolů, společnost European Metals Holdings je natolik neprůhledný holding, resp. trust, se kterým by žádná vláda nikdy neměla vstoupit do jednání, protože koncoví vlastníci kapitálu, kterým disponuje EMH, nejsou normálními prostředky dohledatelní. Takovéto firmě chce ČSSD přenechat těžbu národního pokladu v podobě lithia? Copak si vláda ČR neudělala na firmu European Metals Holdings žádný due diligence? Nikdo se nezajímal o to, kdo ovládá schránkové firmy, které mají ve svých čelech nominanty namísto koncových vlastníků? A je to vůbec legální? Může vláda ČR uzavírat smlouvy s někým, u koho není známé koncové vlastnictví? To je vláda ČR plná diletantů?

http://www.aeronet.cz/