Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

ČSSD podepsala memorandum o cínoveckém lithiu s firmou, která nemá žádnou historii

/ #14509 ČSSD podepsala memorandum o cínoveckém lithiu s firmou, která nemá žádnou historii

2017-10-14 18:13

ČSSD podepsala memorandum o cínoveckém lithiu s firmou, která nemá žádnou historii, její akcie drží schránkové společnosti a v čele její dceřinné firmy v ČR sedí člověk, který pracoval pro Bakalu. Webové stránky Cínovce jsou mimo provoz, lidé prý moc “čuměli” na profilovky v souvislosti s kšeftem za 3 biliony korun!

V kauze Cínoveckého lithia vyplouvají na povrch neustále další a další souvislosti a de facto se pomalu schyluje k největšímu skandálu po roce 1989 v České republice. Už včera se objevily informace, které uveřejnil Ondřej Maděra na serveru AC24 [1], který v textu upozornil na to, že pod Cínovcem se nachází nejen lithium, ale i rubidium, což je taktéž velmi důležitý materiál pro 21. století a pro tzv. 4. průmyslovou revoluci. Nicméně nesdílím s panem Maděrou jeho účetní pohled na hodnotu rubidia, protože tento prvek nepatří na světovém trhu mezi natolik ceněné “rare minerals”, tedy vzácné (jedinečné) kovy. Rubidium je 16. nejčastějším prvkem na Zemi z celé Mendělejevovy tabulky, dokonce i olova, mědi nebo cínu je na Zemi méně, než kolik je zásob rubidia, a to třeba z mědi se dělají tak běžné věci jako instalatérské trubky, klempíři používají materiál na oplechování střech, na stavbách se používá měď pro elektrické rozvody, okapy, kabely atd. Nemyslím si proto, že by rubidium bylo hlavním cílem boje o těžbu rud na Cínovci, tam se opravdu hraje o lithium, o zlato 21. století.

Svět míří k elektrifikaci dopravy

Tyto kroky k elektrifikaci automobilismu jsou noční můrou pro Saúdskou Arábii, sionisty a americký petrodolar. Elektrická auta nejezdí na ropu. Důsledek rozmachu elektrických aut bude znamenat pád americké moci ve světe následovaný pádem amerického petrodolaru. Rodina Saudů to ví, a proto došlo k překvapivé a nečekané návštěvě saúdskoarabského krále minulý týden v Moskvě [5]. Saudové se bojí o život, protože jakmile padne petrodolar, Američané přestanou vojensky chránit vládnoucí klan Saudů v Saúdské Arábii. A právě Saúdská Arábie by se mohla stát druhou Sýrií. Američané se pokusí nadále udržet ropu ve své výjimečné světové surovinové pozici, ale tato snaha bude limitní, i kdyby USA zůstaly u fosilních paliv, jak propaguje Donald Trump, který hlásá otevírání uhelných dolů a těžbu ropy na Aljašce. USA možná zůstanou v pozici fosilních paliv, ale svět se posune k elektromobilismu, AI, robotice, kybernetickým systémům, zkrátka do éry tzv. 4. průmyslové revoluce.

http://www.aeronet.cz/