Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Protirusská ambasáda

/ #14504 Nahý Úsvit. Nahá Okamůra.

2017-10-14 13:55

s Úsvitem přímé demokracie je amen. V úterý byl Tomio Okamura vyloučen z poslaneckého klubu hnutí. Vyhodili i bývalého předsedu poslanců Úsvitu Radima Fialu, který s Okamurou drží basu. Předsednictvo hnutí po předsedovi Okamurovi žádá, aby položil předsednickou funkci a vrátil 760 tisíc korun. Jediným „straníkem“ v poslaneckém klubu Úsvitu je dnes Marek Černoch, podle Okamury „pučista“. Zbytek jsou členové Bártových Věcí veřejných plus nestraníci.

V úterý vedení Úsvitu přijalo usnesení, v němž stojí: „Předsednictvo vyzývá k vyvození osobní odpovědnosti Tomio Okamuru za nehospodárné utrácení peněz hnutí prostřednictvím jím doporučených společností pod záminkou své osobní propagace.“ – Pánové se rvou o peníze. Jen přesně nevíme, kdo a kolik vytuneloval a kolik kdo ještě ukrást chce.

Během volebního období Úsvit přímé demokracie získá od státu 122 milionů korun na státních příspěvcích. Za volby a mandáty poslanců. Dosud dostal asi polovinu peněz. Ale vybráno má podle tajemníka hnutí Jana Zilvara už předem vše do mrtě: „Disponibilní prostředky strany do konce volebního období jsou nula korun,“ oznámil Zilvar. Na peníze, které stát straně teprve pošle, už byly uzavřeny smlouvy. Z Úsvitu je chudobinec.

Snad jen ukázka, jak to tam vypadalo. Pánové vesele vypláceli peníze jeden druhému. Okamura včera v ČT řekl „pučistovi“ Černochovi: „Marku, ty mluvíš o fakturách, ale vždyť ty sám sis na fyzickou osobu fakturoval do Úsvitu 297 tisíc. No tak já neříkám, že to bylo špatně, ale tady se prostě vytahujou nějaký věci vždycky.“

https://nazory.aktualne.cz/komentare  25.3.2015