Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

To snad není možný prodejné prasstitutky s ČSSD

/ #14322 Babiš vyzval, aby těžba zůstala v rukou státu, zatímco ČSSD je pro privatizaci.

2017-08-13 07:38

Jde po Babišovi lithiová lobby? Babiš vyzval, aby těžba zůstala v rukou státu, zatímco ČSSD je pro privatizaci. A najednou pár dní po jeho výzvě přichází ke slovu opět policejní plukovníci jako v roce 2013! Miliardář Dědek jde do politiky se STAN, hledá slušné lidi. Janeček také zakládá vlastní stranu. Léto dlouhých nožů na likvidaci Babiše?

Včerejší žádost krajského ředitelství pražské policie do poslanecké sněmovny, aby vydala Andreje Babiše k trestnímu stíhání kvůli kauze Čapí hnízdo [1], má v pozadí jeden skrytý rozměr, který stojí za pozornost. Mnozí asi zaregistrovali, že Andrej Babiš se před několika málo dny vyslovil k tomu, aby těžba mamutích zásob lithia v severočeském Cínovci za bezmála 6 bilionů korun zůstala v dikci a v rukách českého státu [2]. ČSSD na to reagovala slovy, že s tím nesouhlasí, že státní podnik Diamo prý nemá technologické kapacity pro takovou těžbu, a proto bude lepší přenechat těžbu soukromé firmě, a to klidně i ze zahraničí. Stejný pohled sdílí i TOP09. Náhoda? Sbližování názorů ČSSD a TOP09 do případné koalice proti Babišovi po volbách?

Tento výrok Lidového domu k lithiu vyděsil mnoho voličů ČSSD, kteří nám napsali do redakce, proč Lidový dům dělá pravicovou politiku společně s TOP09, tzn. politiku, která povede k privatizaci zásob lithia a jeho těžby. Co to prý má znamenat? Na to mohu reagovat tak, že v ČSSD zřejmě existují určitá korupční lobbistická napojení na zahraniční těžaře, kteří se snaží skrze Lidový dům dostat k těžbě lithia a za tuto pomoc mohou přistát nějaké penízky v kapsách jednotlivců, ale i samotné strany, která čelí obrovské exekuci za 338 milionů korun v kauze Altner [3] a finanční injekce by se opravdu hodila, protože z výsledku voleb na podzim moc velký vývar asi do pokladny nebude.ZDROJ;Aeronet.cz