Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Vlastenec

/ #14089 Počet salafistů v Německu narůstá, varuje kontrarozvědka

2017-07-08 08:52

V Německu je teď asi 10 100 salafistů a jejich počet narůstá, uvedla v úterý civilní kontrarozvědka. U islamistů vidí větší připravenost k násilí než dříve.

Evropa podle šéfa Spolkového úřadu na ochranu ústavy (BfV) Hanse-Georga Maassena zažívá od začátku roku 2015 dosud nepoznanou vlnu islámského terorismu, když ji za tu dobu zasáhlo nejméně 29 útoků. Pět z nich se loni odehrálo v Německu, včetně útoku na vánoční trh v Berlíně, který si v prosinci vyžádal 12 mrtvých a desítky zraněných.

Podle Maassena se přitom nebezpečí dalších útoků rozhodně nesnížilo, což souvisí i s větší ochotou islamistů používat násilí. Ministr vnitra Thomas de Maiziére (CDU) v této souvislosti hovořil o citelném posunu od islamismu k džihádismu.

Salafíja je směr islámu, jehož cílem je očistit věrouku od novodobých nánosů a navrátit ji k jakési původní, čisté podobě, v jaké ji měli údajně praktikovat předkové (ar. salaf = předek).

Počet salafistů, z nichž se podle de Maiziéra v Německu rekrutuje drtivá většina útočníků, od roku 2015 do roku 2016 vzrostl o 1350. Ve výroční zprávě za loňský rok jejich počet Spolkový úřad na ochranu ústavy vyčíslil na 9700, aktuálně hovoří už o 10 100. Tajné služby nyní registrují zhruba 680 islamistů, kteří by podle nich mohli spáchat útok.

Tohle je následek Merkelovic politiky otevřené náruče a nekontrolovatelné invaze prý "neškodných, mírumilovných" islamistů. Německo na ni bude jednou vzpomínat jako na větší zrůdu než na Hitlera. Našim cílem je za každou cenu zabránit přesídlování muslimských imigrantů do načí země, nebo je toto i naší budoucností, jsme to dlužni našim dětem a vnoučatům, nechtějme aby vyrůstali v atmosféře permanentního strachu, ve výjimečném stavu a z obav o svoji bezpečnost museli rušit mnohé kulturní akce, jako je tomu jinde v Evropě!