Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Evropan

/ #13814 Re: Re: Re: Re: ISLÁM NEJVĚTŠI ZLO NA SVĚTĚ SE ŠIŘI JAKO RAKOVINA

2017-05-24 10:06

#13811: Cech z Prahy - Re: Re: Re: ISLÁM NEJVĚTŠI ZLO NA SVĚTĚ SE ŠIŘI JAKO RAKOVINA  

Vidim, ze us neumis cist cesky text s hscky a carkami, tak se ti pokusim priblizit, aby to nebylo nad tve mentalni schopnosti :

1. Krizacke valky se konaly take ve jmenu Bible s tim, ze Bible urcite ve svem textu nebude mit na primo svatou valku zminovanou. Na sury v Koranu uz tu kdysi nekdo upozornoval, ale v tom textu, ktery mam k dispozici, a je to preklad z roku 1929 jsem se nic takoveho, jako ze muslimove maji vrazdit krestany na potkani, nedocetl. A take kdyz jsem byl v Iranu a Pakistanu, tak byli vsichni muslimove neobycejne pratelsti. proto dam na sve zkusenosti a ne na tvoje radoby odborne rady.

2. Hitler byl predevsim fanousek hinduismu, viz. jeho fascinace hinduistickymi znaky vcetne svastiky, ze ktere udelal symbol nacismu. Na Balkanu umel velice efektivne vyuzit nenavisti balkanskych narodu vuci sobe, at to byli ustasovci nebo bojuvky v Kosovu. Nemelo to nic spolecneho s islamem. A ostatne nyni sem do Evropy nekteri rusti propagandiste zasevaji nenavist, aby Evropany rozhadali po vzoru Balkanu, protoze se u Hitlera efektivite uci.

3. Muslimove na Pyrenejskem poloostrove - nacti si, i kdyz bych ti radeji doporucil navstevu cetnych pamatek

Muslimské Španělsko a Reconquista

Berbeři a Arabové ze severní Afriky (na Pyrenejském poloostrově zvaní Maurové) zanechali v zemi nesmazatelné stopy – Španělsko zvané Al_Andalus se stalo nejzápadnější výspou islámského světa, která se roku 929 odtrhla od arabské říše a vytvořila samostatný cordobský chalífát. Šlo o vyspělý státní útvar, jenž kulturní a vzdělanostní úrovní převyšoval většinu soudobých evropských států. Jeho města se vyznačovala rozvinutou řemeslnou výrobou a obchodem, pokročilou architekturou a městskou zástavbou, částečně zachovalou v historických jádrech měst jako Córdoba, Granada a Sevilla. Dodnes se dochovala Mezquita v Córdobě, přestavěná ovšem na katedrálu. V rámci chalífátu víceméně v klidu koexistovali Židé, křesťané i muslimové. Roku 1031 se však jednotný córdobský chalífát rozpadl na řadu menších království (tzv. taifas), což umožnilo razantnější nástup reconquisty — znovudobývání Pyrenejského poloostrova křesťany.

Reconquista byla zahájena krátce poté, co Maurové Pyrenejský poloostrov ovládli, podle tradice vítěznou bitvou vizigótského šlechtice Pelaya proti arabskému trestnému oddílu, která se odehrála roku 718 nebo 722 u Covadogy. Poté bylo na severu založeno křesťanské království Asturie, které se později rozšířilo do města León a přijalo jeho jméno. Postupně tu vykrystalizovaly další křesťanské státečky Kastillie, Galicie a Portugalsko. Ve východní části existovala Navarra a později tu vzniklo království Aragon. Tyto státní celky se postupně zapojily do reconquisty. Ta byla dlouhodobým procesem s četnými zvraty, kdy válku střídaly dlouhodobé etapy mírového soužití muslimů s křesťany a židy. Postupně však byly maurské državy zatlačovány k jihu, zatímco křesťanské státy rozšiřovaly svoje území a sjednocovaly se (Kastilie, Aragon, Portugalsko).

Rozhodující mezník reconquisty tvoří dobytí Toleda roku 1085, které se stalo základnou pro další výboje k jihu. Dále to byla bitva u Las Navas de Tolosa v roce 1212, v níž maurská vojska utrpěla natolik zdrcující porážku, že to vedlo k jejich bezprostřednímu kolapsu a následnému dobytí Sevilly a Córdoby. Maurská království byla postupně likvidována. Koncem 13. století zbylo pouze království (emirát) Granada na jihu země, jehož posledním maurským králem byl Boabdil.

https://cs.wikipedia.org/

4. Jestlize Americane nejsou oblibeni ve tvem svete, neznamenato nutne, ze nejsou oblibeni vsude. ostatne po volbe Trumpa se rada lidi, kteri Americany nenavidi, radovala a najednou Americanum fandila. No uz je to pryc, coz se dalo cekat.

Jina srovnavani tady pouzivas i ty, tak nevim, proc te to tolik rozciluje.

Uf, ta tvoje nečeská čeština, to fakt nezvyk. Ještě, že to nemusím a snad ani nebudu muset používat.