Týdny občanského neklidu

Cenzura je nepřípustná.

/ #2104 Cenzura je nepřípustná.

2017-01-05 18:43

Návod na zachování soukromí na internetu a na ochranu před zachytáváním komunikace ze strany operátorů, cenzorského úřadu a tajných služeb

Od 1. ledna 2017 začal v České republice působit nový Úřad pro tisk a informace, cenzorské oddělení ministerstva vnitra. Skupina analytiků, která čítá přibližně 20 lidí, monitoruje každý den český internet a sleduje ideologicky závadné informace. Po jejich vyhodnocení jsou údaje předány policii a ta poté začne konat. Na AE News je o tom článek zde. Nejčastěji se bude jednat o předvolání k podání vysvětlení, ale může nastat i situace průběžného sledování internetu, telefonů apod. Přestože tento úřad má krycí název „Centrum proti terorismu a hybridním hrozbám“, ve skutečnosti nemá úřad žádnou jinou náplň, než cenzorskou činnost ve spolupráci s policií ČR.

VICE-Návod na zachování soukromí na internetu a na ochranu před zachytáváním komunikace ze strany operátorů, cenzorského úřadu a tajných služeb

POLITICI NEMAJ PRÁVO MENIT STÁT DEMOKRATICKY
LISTINA ZÁKLADNÍCH PRÁV A SVOBOD

Hlava první

Obecná ustanovení

Článek 1
Lidé jsou svobodní a rovní v důstojnosti i v právech. Základní práva a svobody jsou nezadatelné, nezcizitelné, nepromlčitelné a nezrušitelné.

Článek 2
(1) Stát je založen na demokratických hodnotách a nesmí se vázat ani na výlučnou ideologii, ani na náboženské vyznání.

Oddíl druhý

Politická práva

Článek 23
Občané mají právo postavit se na odpor proti každému, kdo by odstraňoval demokratický řád lidských práv a základních svobod, založený Listinou, jestliže činnost ústavních orgánů a účinné použití zákonných prostředků jsou znemožněny.

Oddíl druhý

Politická práva

Článek 17
(1) Svoboda projevu a právo na informace jsou zaručeny.
(2) Každý má právo vyjadřovat své názory slovem, písmem, tiskem, obrazem nebo jiným způsobem, jakož i svobodně vyhledávat, přijímat a rozšiřovat ideje a informace bez ohledu na hranice státu.
(3) Cenzura je nepřípustná.