Petice proti stavbě obřího ruského kola v Praze


Nepřihlášený uživatel

/ #52

2016-08-26 14:26

Když jsem se dozvěděla o stavbě, nedalo mi to a protože na stránkách radnice Prahy 5 je "Napište starostovi", tak jsem napsala:
Vážený pane starosto,

dnes jsem zjistila, že se vaše radnice rozhodla podepsat smlouvu na výstavbu obřího ruského kola. Důvodem je přilákání turistů. Je obří škoda jako to kolo, že předně nemyslíte na stálé obyvatele Prahy 5, potažmo Smíchova, kteří tím přijdou o jednu z mála klidových zón v této hlučné a zaprášené zóně města.Jsem znechucena tímto přístupem, kdy jde zvoleným zastupitelům pouze o výdělek.

Odpovědí byly všeobecné plky o rozvoji města od paní ze starostovy kanceláře:
Hezké odpoledne,

vyhlídkové kolo by oživilo konec Smíchovské náplavky. Fungující město musí splňovat vyvážený poměr mezi bydlícími rezidenty, administrativou a podnikateli. Město bez podnikatelů je nefungující město. Městská část se snaží poskytnout podnikatelům vhodné podmínky, neboť jejich působnost v místě je přínosem nejen pro návštěvníky (kteří do místa přinášejí peníze), ale i pro rezidenty – bez jejich nabídky by nebyly obchody, obchůdky, služby, kavárny atd. V místě, kde není rovnováha mezi rezidenty a podnikateli (příp. zaměstnanci podnikatelů a firem), není město „živé“ – často zde najdete herny, bazary a zastavárny.
Naopak ve fungujícím městě najdete v ulicích místní i návštěvníky, kteří podnikatelské služby plně využívají. Stejně tak mají podnikatelé vliv i na prostředí kolem nás – v řadě případů se snaží pečovat o své okolí, případně se postupně k tomu situace naklání, jak známe z ciziny. Ještě dodávám, že dětské hřiště na Hořejším nábřeží bude rozhodně zachované, pouze se posune.