Petice na podporu Roberta Šlachty premiérovi a ministrovi vnitra

Občan ČR

/ #1 Dotaz občana

2016-06-11 14:51

1) Jak je možné, že ředitel ÚOKFK Jaroslav Vild uvedl včera (10.6.) v médiích a na oficiálních stránkách Policie, že o reorganizaci (tedy spojení ÚOKFK a ÚOOZ) ví od svého nadřízeného již několik týdnů a oproti tomu ředitel ÚOOZ Robert Šlachta o této reorganizaci ze strany svých nadřízených oficiálně vůbec nic nevěděl a dozvěděl se "bližší" informace teprve až ve čtvrtek 9.6.??? Přičemž reforma má být spuštěna již od 1.7.2016!!! Proč jeden z velitelů - který nyní s reformou bez výhrad souhlasí - o ní byl informován několik týdnů s předstihem než ten druhý??? A ten druhý se nedozvěděl s předstihem vůbec nic??? To je opravdu podivné, že??? 

2) Nehledě na to, že pokud se jako oficiální důvod sloučení obou útvarů uvádí společná efektivita při boji s organizovaným zločinem, tak proč do koncepce o sloučení nebyla zahrnuta i Národní protidrogová centrála? Národní protidrogová centrála přeci také souvisí s organizovaným zločinem a to ať již s praním špinavých peněz a případnou korupcí nebo samozřejmě s organizovanými zločineckými skupinami jako takovými a terorismem, ne??? Tak proč tento útvar je z této reformy úplně vyloučen??? 

Občany zajímají odpovědi na tyto i jiné otázky, které tato podivná "reforma" dobře fungujícího útvaru jakým ÚOOZ nyní je, vyvolává - novináři, pracujte a vypátrejte, co zatím vším vlastně je...