Petice na podporu Roberta Šlachty premiérovi a ministrovi vnitra

Občan ČR

#1 Dotaz občana

2016-06-11 14:51

1) Jak je možné, že ředitel ÚOKFK Jaroslav Vild uvedl včera (10.6.) v médiích a na oficiálních stránkách Policie, že o reorganizaci (tedy spojení ÚOKFK a ÚOOZ) ví od svého nadřízeného již několik týdnů a oproti tomu ředitel ÚOOZ Robert Šlachta o této reorganizaci ze strany svých nadřízených oficiálně vůbec nic nevěděl a dozvěděl se "bližší" informace teprve až ve čtvrtek 9.6.??? Přičemž reforma má být spuštěna již od 1.7.2016!!! Proč jeden z velitelů - který nyní s reformou bez výhrad souhlasí - o ní byl informován několik týdnů s předstihem než ten druhý??? A ten druhý se nedozvěděl s předstihem vůbec nic??? To je opravdu podivné, že??? 

2) Nehledě na to, že pokud se jako oficiální důvod sloučení obou útvarů uvádí společná efektivita při boji s organizovaným zločinem, tak proč do koncepce o sloučení nebyla zahrnuta i Národní protidrogová centrála? Národní protidrogová centrála přeci také souvisí s organizovaným zločinem a to ať již s praním špinavých peněz a případnou korupcí nebo samozřejmě s organizovanými zločineckými skupinami jako takovými a terorismem, ne??? Tak proč tento útvar je z této reformy úplně vyloučen??? 

Občany zajímají odpovědi na tyto i jiné otázky, které tato podivná "reforma" dobře fungujícího útvaru jakým ÚOOZ nyní je, vyvolává - novináři, pracujte a vypátrejte, co zatím vším vlastně je...

Petice

#2 Další petice na podporu ředitele Roberta Šlachty

2016-06-11 15:20

Podpořete plk. Mgr. Roberta Šlachtu a vyjádřete svůj názor na "podivnou - v tajnosti a v rychlosti připravovanou reformu ÚOOZ" - podpořit můžete také zde:

www.parlamentnilisty.cz /arena/nazory-a-petice/ Petice-za-setrvani-Roberta-Slachty-ve-funkci-439916

 e-petice.cz/petitions/ petice-za-setrvani-roberta-slachty-ve-funkci.html

Taky občan

#3 Re: Dotaz občana

2016-06-11 15:58

#1: Občan ČR - Dotaz občana 

Hm, možna Vild dostal předem slibenej post ředitele novýho mega molochu - probrali to s nim předem, proto byl doposud ticho a teď aby se neřeklo a aby něco řekl, tak mektá, jak s tím souhlasí:-) Ale přitom se podřekl, jak o tom už několi tejdnů předem ví... Jinak mě jiný vysvětlení nenapadá. A vás?

XY

#4 Bez předmětu

2016-06-12 07:56

U policie sloužím 25 let, ale takový bordel, jako je u ní teď, jsem ještě nezažil. Je to rok od roku a prezident od prezidenta horší. Jen samé lži - nejen směrem k policistům, ale i směrem k veřejnosti. Je mi z toho na blití.


Nepřihlášený uživatel

#5 Vám se asi ten socialismus hodně líbil, že ho chcete zpátky...

2016-06-12 09:29

Jen se obávám, jak celou situaci kolem policie vyhodnotí stádo hloupých ovcí bez vlastního názoru, (tedy Babišovi voliči), kterým stačí jenom chvíly tvrdit, třeba v nějakých objektivních médiích (MF Dnes nebo Lidové noviny), jak ho koaliční partneři podrazili, že to je konec demokracie, nakonec to ještě hodí na Kalouska, prostě bude kvičet jak napůl podříznutá svině..., a jestli mu to jeho obdivovatelé budou věřit, nebo konečně pochopí, že o tu svobodu a demokracii, nebo lépe řečeno ten zbytek svobody a demokracie, co nám ještě zůstal, nás chce zcela připravit právě Babiš se svojí Partičkou (Šlachta, Ištván a spol. a senilní důchodce z Vysočiny Zeman). Docela by mě zajímalo, jak by Babišův čistý a od základů poctivě postavený byznys s názvem Agofert fungoval bez dotací a veřejných zakázek, tedy tak jak funguje většina podnikatelských subjektů..., kterým navíc tento zloděj rozběhnutých firem a dotační velmistr hází pod nohy klacky s názvy hlášení DPH, EET , což je jen začátek, a veřte, že Babiš umí přitvrdit, je na to z StB kvalitně vyškolen...


Nepřihlášený uživatel

#6 Proč je to špatně

2016-06-12 09:32

Nemám žádnou důvěru k reorganizaci policie prováděné pány Chovancem, Tuhým a Laubem. Z celé řady důvodů:

1. konspirativní příprava, rychlost spuštění atd. - takovéhle věci chtějí dlouhodobou přípravu a promyšlené kroky k jejímu spuštění;

2. lidé, kteří za tím stojí jsou nedůvěryhodní - M. Chovanec = jeden z protisobotkovských pučistů v režii M. Zemana po volbách 2013, který na poslední chvíli změnil dres, nikoli myšlení;  gen. Tuhý = člověk, který dal policii plně do služeb M. Zemana (viz 17. 11. 2015 nebo šikana českých občanů v době navštěvy čínských soudruhů atd.), Z. Laube = člověk se zajímavou předlistopadovopu minulosí u StB;

3. podobným způsobem M. Zeman a jeho lidé (V. Grulich a S. Gross) za podpory V. Klause a jeho lidí v dobách opozičně smluvní perverze ODS a ČSSD pod smyšlenými záminkami odstranili z policie nejprve kpt. Macháčka, který mj. vedl zásah proti ruské mafii U Holubů a i jinde měl výsledky proti oraganizovanému zločinu napojeném na politiky; stejným způsobem byl v téže době "odstraněn" doposud jediný ředitel protikorupční policie, který měl výsledky E. Šírek - po jeho odchodu protikorupční polićie až donedávna sama de facto nevyšetřila vůbec nic, spíše jen velké zlodějny kmotrů, lobistů a politiků kryla...

Reorganizace a zeefektivnění práce policie nejsou ve své podstatě špatné, jen je v českém kontextu třeba postupovat uvážlivě, rozumně a je třeba, aby tohle prováděli seriózní a důvěryhodní lidíé a vše řádně vysvětlili nejen policistům, ale i veřejnosti a ne to upekli někde v malém kroužku zasvěcených v temném sklepě ... Např. protikuřácký zákon se diskutuje řadu let a bůhví, zda vůbec bude přijat, ale reforma policie se upeče za pár týdnů a nikdo nikomu nic nevysvětluje (vyjma obecných frází o ničem) - už to samo o sobě působí velmi nedůvěryhodně.

Co za tím je? Možná dobrý úmysl, byť špatně provedený, ale spíše se zdá, že pravdu mají ti, kteří tvrdí, že boj s korupcí skončil a je třeba chránit politiky a jejich sponzory namočené v kšeftech na hraně či za hranou zákona, a nám ostatním nezbývá, než se tomu přizpůsobit a přestat remcat - vždyť vzorem je nám Rusko a  Čína, dvě země totálně prolezlé korupcí a náš pan president se tam přece učí jezdit, jak řídit společnost....


Nepřihlášený uživatel

#7 Re: Dotaz občana

2016-06-12 09:38

#1: Občan ČR - Dotaz občana 

 to nemusí pátrat novináři, tady vůbec nejde o policii a o to jestli sloučení nebo nesloučení bude nebo nebude mít efekt. Tady jde o spojení Šlachta - Babiš - Zeman, to by znamenalo novou totalitu a mnohem nebezpečnější než tu po roce 1948, na druhé straně narušení tohoto řetězce formou reorganizace oslabuje Babiše v jeho šíleném plánu, totálním ovládnutím moci. Je na lidech, co si zvolí, jestli novou totalitu nebo záchranu zbytku demokracie a svobody.


Nepřihlášený uživatel

#8

2016-06-12 09:59

Vážený pane Šlachto, v žádném případě nesmí tato společnost přijít. Vydržte, musíme se těm nestydatým lumpům postavit, ať jsou kdekoli. Není to lehké, ale Vy na to máte.
Šlachta se vrátí

#9 Re: Akce na odstranění plk. Šlachty

2016-06-12 10:38

#8: -  

  Pokud tento ometálovaný generál Tuhý (tolik metálů neměli ani vojáci RA ,kteří došli od Stalingradu do Berlína),ale co sezení na židli je nebezpečná dřina , nemá tolik soudnosti aby se zamyslel nad tím co mu říkají tři nejvyšší státní zástupci tak je arogantní ,,papaláš",který nemá na svém místě co dělat.  Ale kamarád s nejvyšší kvalifikací od bývalé STB připravil reformu ku prospěchu všech lumpů tak mu vyhovíme a pak si půjdeme napsat statisícové prémie A krytí dalším ,,papalášem" z plzeňských práv a tím bezpáteřním ,, nejvyšším" - politikem z povolání jenž musí šetřit na byt z poslaneckých náhrad s máslem na hlavě za OKD a Dr. Altnera dlouho nevydrží. Oni jej kvůli svému dalšímu politickému přežití klidně obětují . A věřte , Šlachta se vrátí a uvidíme jak potom budete klidně spát !!!


Nepřihlášený uživatel

#10

2016-06-12 10:46

Lumpové mají z plk. Šlachty strach ,tak jej nechali elegantně odstranit. A ostatní jsou jen kecy kecy a kecy. Ted' budou jen doufat ,že ten skandál časem utichne nebo jej překryje další !!!
Nolina

#11 Re: Další petice na podporu ředitele Roberta Šlachty

2016-06-12 11:44

#2: Petice - Další petice na podporu ředitele Roberta Šlachty 

 Byl to záměr zbavit se schopných policistu a to UOOZ v čele s Robertem Šlachtou. To ten Tuhý policekni prezident, tomu kouká z očí zlo a zášť. Je to u nás velký bordel. Každý kdo krade se potřebuje zbavit čestného a pracovitého člověka, který se věnoval celým srdcem své práci. Naši politici a zkorumpovaná policie jsou pro náš národ zlo. Ať už táhnou někam, je mi z nich na blití!!!!

Občan

#12 Šlachta podlehl drbům, řekl Chovanec - zprávy ze Seznamu

2016-06-12 12:23

„Já se obávám, že podlehl drbům... Nevědomky, protože on je srdcař, se nechal zatáhnout do politické hry,“ řekl Chovanec.

To pan ministr myslí jako vážně?! Co to mele, jaký drby? Vedení policie se s ředitelem Šlachtou vůbec o reformě nebavilo, do poslední chvíle netušil, co na PP hlavouni chystaj a prý podlehl drbům? Tak proč vedení policie o tomto záměru předem transparentně neinformovalo jak Šlachtu, tak zároveň i veřejnost?! Občané mají právo vědět, jak se bude policie reformovat - toto je tak zásadní věc, že pokud si někdo dovolí arogantně říct, že veřejnosti do toho nic není, tak by měl odstoupit, protože on je tu pro veřejnost, která si ho platí z daní a pokud veřejnost nechce respektovat, tak ať pro ní ani nepracuje!!!

A dále Chovanec tvrdí, že se Šlachta nechal zatáhnout do politické hry??? A kdo tu hru - pane ministře vnitra - asi tak rozehrál, co? Vy jste na vnitru ještě před pár dny lhal prostřednictvím Vaší mluvčí médiím, že o žádné reorganizaci nevíte a dva dny na to zas tvrdíte, jak je reorganizace pečlivě připravená a tři dny na to tvrdíte, jak si teprve necháváte dělat analýzu?! Tak kdo tady lže a rozehrává politické hry?! Stále se oháníte Babišem, ale Babiš nechce zničit schopný policejní útvar - ten evidentně chcete zničit Vy s vedením PP.


Nepřihlášený uživatel

#13

2016-06-12 12:38

Nepodepíši tuto petici,obávám se zlých a sprostých komentářů.

Nepřihlášený uživatel

#14

2016-06-12 12:52

Jasně průhledný fakt že spojení úřadů policie poslouží ke kontrole politicky nepříjemných kauz ku prospěchu zdejší politické mafie .
Dotaz

#15 Dotaz pro autora této petice

2016-06-12 13:28

Chovanec chce reorganizaci podepsat po úterní bezpečnostní radě!!! Zdroj: www.denik.cz/z_domova/

Neplánujete svolat nějakou demonstraci, kde by lidé vyjádřili svůj názor na tuhle účelovou zpackanou reorganizaci přímo a kde by se tato petice předala?


Nepřihlášený uživatel

#16 Re: Dotaz pro autora této petice

2016-06-12 13:33

#15: Dotaz - Dotaz pro autora této petice 

 Uvažoval jsem o tom, nicméně podpisů je stále málo. Demonstrace by musela být také v Praze a sehnat tolik lidí takto na rychlo asi nepůjde... Nicméně pokue by zde bylo časem třeba 1.000 podpisů, za nějakou akci by to určitě stálo!


Nepřihlášený uživatel

#17 Re: Re: Dotaz pro autora této petice

2016-06-12 13:41

#16: - Re: Dotaz pro autora této petice 

To stálo -  Chovanec a Sobotka opakovaně  mluví o tom, že kritika reorganizace jsou politické tlaky Babiše, tak by aspoň viděli, že tahle utajovaná levárna občanům vadí bez ohledu na politiku!


Nepřihlášený uživatel

#18 Re: Vám se asi ten socialismus hodně líbil, že ho chcete zpátky...

2016-06-12 14:43


Nepřihlášený uživatel

#19

2016-06-12 14:44

Co se kolem toho odehrává je neskutečné, ČSSD mně, jako jejich voliče zklamalo, každému je jasné, že kdyby Ano nepodpořilo Zemana tak je to dávno podepsané a Šlachta nadobro pryč.

Nepřihlášený uživatel

#20

2016-06-12 14:51

Táto země patří Nám a ne mafii !
Politickým a podnikatelským gaunerům a zkorumpovaným a úplatným politikům !!!

Nepřihlášený uživatel

#21

2016-06-12 15:21

Ať už někdo konečně dotáhne kauzy Naďová/Nečasová, Rath a pod. do zdárného konce. Ať už konečně v této republice vládne spravedlnost. A ať už konečně se bojí ti, jež nemají čisté svědomí.

Nepřihlášený uživatel

#22 Re: Dotaz občana

2016-06-12 15:49

#1: Občan ČR - Dotaz občana 

Někde jsem tuším včera slyšel z úst policejního prezidenta Tuhého, že nabídnul Roberu Šlachtovi, aby sloučenému útvaru velel. Ten to ale odmítnul a odchází od policie. Myslím, že tu něco hodně, ale hodně smrdí, jinak by Šlachta od policie neodcházel.


Nepřihlášený uživatel

#23 Re: Vám se asi ten socialismus hodně líbil, že ho chcete zpátky...

2016-06-12 15:55

#5: - Vám se asi ten socialismus hodně líbil, že ho chcete zpátky... 

 Vážený pane, vrací se období temna, beztrestného rozkrádání ČR partou ODSTOP09. Jestli se jim podaří odstranit pana Babiše, vrátí se staré pořádky a budeme se z toho vzpamatovávat další desetiletí.


Nepřihlášený uživatel

#24

2016-06-12 18:03

nejsem si jist že Robert Šlachta je nejvhodnější .
Mám dojem že je ve své poctivosti a naivitě řízen p. Babišem
Citace

#25 CITACE Z POLICEJNÍHO ZÁKONA

2016-06-12 18:47

Hlava II

§ 5: 1) Policie je podřízena ministerstvu. 3) Policejní prezident odpovídá za činnost policie ministrovi

§ 6 2) Útvary policie s celostátní působností ZŘIZUJE na návrh policejního prezidenta MINISTR

Takže - 1) je policicejní prezident opravdu nezávislý? 2) kdo že to zřizuje nový útvar - nezávislý policejní prezident?  - ne, zákon hovoří že nový útvar zřizuje ministr, policejní prezident dává pouze návrh

Proč se to tedy prezentuje tak, že nezávislý policejní prezident si zřizuje novou strukturu nového útvaru - on není tak úplně nezávislý - zodpovídá se ministrovi - a nic si sám nezřizuje a ani ze zákona nemůže - zřizuje to ministr