Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

SEKCE 2

/ #9683 Ruské bitevní vrtulníky plní v Sýrii úkoly, jejichž cílem je likvidace teroristů, žádné ztráty RF

2016-05-26 09:12

 

LŽI PROPAGANDA HNUJ

 

PROAMERICKE LŽI Ruská základna v Sýrii pod palbou Islámského státu

 

Významná letecká základna T4, která leží západně od Palmýry a kterou využívaly i ruské vzdušné síly, byla minulý týden ostřelována Islámským státem. Při útoku byly zničeny čtyři bitevní vrtulníky Mi-24 a dvacítka automobilů, uvedl v úterý americký institut Stratfor na základě studia satelitních snímků. Útok podniknutý v rámci ofenzívy na Homs ukazuje, že Islámský stát je od úplné porážky ještě daleko.

 

VICE-PROAMERICKE LŽI Ruská základna v Sýrii pod palbou Islámského státu

 

FAKTA

Ruské bitevní vrtulníky plní v Sýrii úkoly, jejichž cílem je likvidace teroristů, žádné ztráty mezi vojáky ruské letecké základny nejsou, oznámil oficiální mluvčí ruského ministerstva obrany, generálmajor Igor Konašenkov.

„Všechny ruské bitevní vrtulníky, které se nacházejí v Syrské arabské republice, plní podle plánu úkoly, jejichž cílem je likvidace teroristů. K žádným ztrátám mezi příslušníky ruské letecké základny nedošlo. Chtěl bych připomenout, že autory fám o zlikvidování útvaru ruských bitevních vrtulníků a dvou desítek nákladních vozů jsou propagandisté (teroristické skupiny) ISIL (v RF zakázaná), kteří se neúspěšně snažili „prodat" tuto údajnou „novinku" už asi tak před deseti dny. Pokud jde o fotografie syrské letecké základny, pak ta shořelá letecká a automobilová technika a také četné jámy po vybuchlých reaktivních střelách tam už jsou kolikátý měsíc", řekl Konašenkov.

Více: Ruské bitevní vrtulníky plní v Sýrii úkoly, jejichž cílem je likvidace teroristů, žádné ztráty mezi vojáky ruské letecké základny nejsou