Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

že jachta Elfin s ruskými sportovci byla zadržena v Japonském moři kvůli nedorozumění.

/ #9374 že jachta Elfin s ruskými sportovci byla zadržena v Japonském moři kvůli nedorozumění.

2016-05-15 14:22

 

PROAMERICKÉ LŽI AŽ JE TO HNUS ČÍST STÁLE NOVINKÝ PIŠI HOVNA FUJ FUJ FUJ

KLDR propustila ruskou jachtu s pětičlennou posádkou, zadržela ji omylem

 

Severokorejská pobřežní stráž zadržela v Japonském moři ruskou jachtu s pětičlennou posádkou. Informoval o tom zpravodajský server BBC News s odvoláním na ruské ministerstvo zahraničí. Ruští diplomaté žádali po KLDR okamžité propuštění posádky. Ta ji propustila po dvou dnech.

 

 

VICE-PROAMERICKÉ LŽI KLDR propustila ruskou jachtu s pětičlennou posádkou, zadržela ji omylem

 

FAKTA

Pchjongjang prohlásil, že jachta Elfin s ruskými sportovci byla zadržena v Japonském moři kvůli nedorozumění. Jak informuje v neděli 15. května RIA Novosti, oznámil to generální konzul Ruska v severokorejském městě Čchongdžin Jurij Bočkarjov.

„Vysvětlení spočívalo v tom, že šlo o nedorozumění", řekl diplomat. Kromě toho dodal, že jachtě dovolili pokračovat v plavbě v 10:00 místního času (04:00 msk), posádka je zdravá a dostala najíst.

Podle slov ruského generálního konzula vysvětlila Severní Korea to, co se stalo, následovně: rybáři, kteří spatřili na palubě jachty jihokorejské logo, zpozorněli a rozhodli se, že projeví ostražitost. Poté byl na břeh v KLDR dopraven kapitán lodi. Pchjongjang rovněž požádal Moskvu, aby měla pro to, jak se zachovali rybáři, pochopení.

Více: Pchjongjang prohlásil, že jachta Elfin s ruskými sportovci byla zadržena v Japonském moři kvůli nedorozumění.