Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Zajatec z Azova:Je tam většina nacionalistů, na Ukrajinu už nechci a budu pracovat pro Donbas

/ #9361 Zajatec z Azova:Je tam většina nacionalistů, na Ukrajinu už nechci a budu pracovat pro Donbas

2016-05-15 02:01

9. května se v mnoha ukrajinských městech konaly oslavy Dne vítězství, ale často byly provázeny provokacemi ze strany nacionalistů. Například ve městě Slavjansk radikálové polili brilantovou zelení veteránku Ljubov Pečkovou, hrdinku Velké vlastenecké války.

Později média dokonce uváděla, že žena údajně zemřela několik dní po incidentu, ale pak se vysvětlilo, že zemřela její sestra, zřejmě poté, co uviděla slavjanskou událost v televizi.

„V prvních řadách jsme šli my, veteráni. Před námi šli ještě vládní představitelé a Korolevskaja (Natalja Korolevskaja, lidová poslankyně Ukrajiny — RT)", vyprávěla 91letá Ljubov Pečková. „Když jsme došli ke Kulturnímu domu, průvod byl zastaven. Na ni (Korolevskou — RT) hodili vejce, do obličeje. Vedle stojící žena jí podala šáteček".

Za chviličku na sobě Pečková ucítila nějakou tekutinu. „Šla jsem k veteránům, všichni se na mne dívají, že jsem politá zelenou tinkturou. Korolevskaja ke mně přišla, začala mne utírat", dodala veteránka Velké vlastenecké války. „Potom bylo kladení věnců. Pak ke mně přišel nějaký muž, poprosil za odpuštění a okamžitě utekl".

VICE-Na Ukrajině vyvrátili zprávy o smrti válečné veteránky napadené 9. května

Více: 9. května se v mnoha ukrajinských městech konaly oslavy Dne vítězství, ale často byly provázeny provokacemi ze strany nacionalistů.

JEHO LIDÉ HO NAZÝVAJÍ KRYSOU A LHÁŘEM ŽE VŠE PŘIZNAL 

 

VICE-Zajatec z Azova:Je tam většina nacionalistů, na Ukrajinu už nechci a budu pracovat pro Donbas