Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Dva oddíly bojovníků – islamistů o celkovém počtu 400 lidí přešly v noci na sobotu z území Turecka

/ #9358 Dva oddíly bojovníků – islamistů o celkovém počtu 400 lidí přešly v noci na sobotu z území Turecka

2016-05-15 01:41

Německá policie pátrá po neznámých osobách, které hodily prasečí hlavu s urážlivým nápisem k přijímacímu pokoji kancléřky SRN Angely Merkelové v jednom z jejích volebních okruhů, oznámil Focus.

Podle informace právních orgánů našli policisté prasečí hlavu v sobotu ráno. Přitom neprozrazují policisté informaci o obsahu nápisu, a jenom podotýkají, že byl adresován kancléřce osobně.

Více: Německá policie pátrá po neznámých osobách, které hodily prasečí hlavu s urážlivým nápisem k přijímacímu pokoji kancléřky SRN Angely Merkelové

Četné a neustálé škrty rozpočtu amerického vojenského letectva má za následek citelný nedostatek odborného personálu a techniky, oznámil televizní kanál Fox News.

 

Podle informace televizního kanálu, v současné době chybí vojenskému letectvu USA nejméně 700 pilotů, a také 4 tisíce leteckých odborníků schopných zachovávat letadla v patřičném stavu. Nedostatek prostředků je tak velký, že pracovníci některých základen vojenského letectvo musejí vyhledávat součásti letadel na „hřbitově" vyřazených strojů, anebo v muzeu letectva.

VICE-TECHNIKA USA JE SLABÁ MOC SE PODPOROVAL IS NEŽ ARMY

Dva oddíly bojovníků – islamistů o celkovém počtu 400 lidí přešly v noci na sobotu z území Turecka na sever Sýrie, uvádí kurdská informační agentura ANHA s odkazem na vlastní zdroje.

„Přes hraniční přechod Bab el-Salami na sever od Aleppa ze strany (tureckého) města Kilis směrem k Azazu (město na severu Sýrie — pozn.red.) přešlo 300 bojovníků z oddílu Nureddin Zenki a okolo stovky bojovníků z oddílu Džajš al-mudžachiddin", uvádí agentura.

Agentura také připomněla, že tento hraniční přechod je pod kontrolou turecké armády, ale ta přechodu bojovníků nebránila.

Více: Dva oddíly bojovníků – islamistů o celkovém počtu 400 lidí přešly v noci na sobotu z území Turecka