Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #7484 TURECKO POŽADUJE 20 MILIONU EURO

2016-03-08 12:26

Turecko požaduje od Evropské unie 20 miliard euro za větší pomoc při řešení migrační krize, říká agentura Reuters s odkazem na zdroje obeznámené se situací.

Informuje se, že Ankara navrhla účastníkům summitu, který probíhá v pondělí v Bruselu, přijímat u sebe všechny nesyrské běžence, kteří nedostali azyl v evropských zemích nebo byli zachyceni v teritoriálních vodách Turecka.

Více: TURECKO POŽADUJE 20MILIONU EURO ZA POMOC UPRCHLIKUM!!!

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan slíbil na schůzce 14. listopadu 2015 v Antálii s hlavou Evropské rady Donaldem Tuskem a předsedou Eurokomise Jeanem-Claudem Junckerem, že „zaplaví Evropu migranty,“ když nesouhlasí s poskytnutím Ankaře „výhodnější transakce“ ohledně běženců, informuje Reuters s odkazem na řecká média.

Tato fráze byla vyslovena během napjaté schůzky, jež se konala loni v listopadu. Celý rozhovor svědčil o hlubokém vzájemném podráždění a nedůvěře mezi Erdoganem a dvěma vysokými úředníky EU, Jeanem-Claudem Junckerem a Donaldem Tuskem.

„V jakoukoli chvíli můžeme otevřít dveře do Řecka a Bulharska. Můžeme posílat k vám běžence autobusy. Co s nimi uděláte, když se nedomluvíme? Zabijete je?" prohlásil Erdogan.

Více: ERDOGAN PROHLASUJE ZAPLAVENÍ EVROPY MIGRANTMA