Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #7053

2016-02-07 15:08

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan má za to, že vedení USA se musí rozhodnout, koho pokládá za svého partnera – buď turecké úřady anebo kurdské síly ze Strany demokratické unie (PYD).

Tento názor vyslovil Erdogan v komentáři zveřejněném v neděli, týden po tom, co vyslanec amerického prezidenta navštívil syrské město Kobani, které je pod kontrolou kurdských sil bojového křídla PYD, které Ankara pokládá za teroristy spojené se Stranou kurdských pracujících (PKK).

Více: ERDOGAN DAL NA VYBER USA BUD TURECKO NEBO KURDOVÉ

Zástupce náčelníka štábu sboru lidové milice Luhanské lidové republiky Igor Jaščenko informoval novináře o dalších případech násilné mobilizace obyvatel té části Luhanské oblasti, kterou kontrolují ukrajinské silové složky.

„Kvůli nízkému početnímu stavu a nedostatku kádrů pokračuje ukrajinské vojenské vedení v násilné mobilizaci do řad ukrajinských ozbrojených sil", řekl Jaščenko. Podle údajů ministerstva obrany LLR se v obci Lobačevo kontrolované příslušníky ukrajinských silových složek uskutečnila mobilizační razie.

Více: Kvůli nízkému početnímu stavu a nedostatku kádrů pokračuje ukrajinské vojenské vedení v násilné mobilizaci do řad ukrajinských ozbrojených sil

Syrské vojenské letectvo zlikvidovalo v noci na neděli velitelské stanoviště skupiny Islámský stát východně od Aleppa, informuje národní agentura SANA s odvoláním na svůj zdroj.

Více: Syrské vojenské letectvo zlikvidovalo v noci na neděli velitelské stanoviště skupiny Islámský stát východně od Aleppa,