Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #6048 Další migranti přijdou brzy do Králíků - všechno jim zaplatíme, ale na místní nemáme

2015-11-27 08:48

V Králíkách vznikne domov pro běžence, kteří chtějí v ČR zůstat

http://pardubice.idnes.cz/  27. listopadu 2015  7:59
 
Žadatelé o azyl najdou příští rok útočiště v prostorách bývalého Výchovného ústavu a dětského domova v Králíkách. Vláda sem umístí migranty, kteří chtějí získat pobyt na území České republiky a splňují mezinárodní statut uprchlíka.

Účastníci jednání s ministerstvem se přitom netají tím, že z rozhodnutí nemají radost. „Chápu ovšem, že vláda má svoje problémy, které musí nějak řešit, a tahle budova patří státu,“ řekla starostka Ponocná.

Hejtman Netolický dodal, že azylový domov může přesto přinést městu komplikace například ve speciálních třídách nebo dostatečné lékařské péči.

„Zvedla se kolem toho debata na téma školství, má-li fungovat integrace, musí děti chodit do školy. Stejně tak je tu nedostatek lékařů, když nejsou ani pro běžné občany v dostatečném počtu, navíc budou problémy i s jazykovou bariérou,“ řekl hejtman.

Na rozhodnutí o udělení azylu čekají uprchlíci obvykle šest až dvanáct měsíců.

---

Z komentářů k článku:

A místních jste se už ptali? Zrušená fabrika na výrobu žárovek po zákazu EU, zrušené vlaky do Hanušovic a do Štítů. Zrušené Gymnázium, slibovaná silnice odložena na neurčito, nakonec i ta polepšovna byla zrušená. Není tu práce, není tu doprava, je to prostě naše bohem zapomenuté Králicko. Ještě že těm větrníkům jsme se zatím ubránili. A sem chcete nacpat lidem přes jejich protesty ty domnělé utečence? Tak to je milé. Moc milé... A ještě se to dozvědí z novin.