Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #6008

2015-11-25 11:34

Sestřelením ruského Su-24 Turecko agresívním způsobem porušilo suverenitu Sýrie, na podobném chování Ankary ale není nic divného, protože po mnoho let udržuje styky s radikálními skupinami, řekl šéf syrské diplomacie Valid Muallem.

„To úsilí, které je vynakládáno za účelem likvidace pozic IS a Fronty an-Nusra, se bohužel dotklo tureckého vedení. A to proto agresívním způsobem porušilo suverenitu Sýrie tím, že zaútočilo na ruské letadlo na území Sýrie", řekl Muallem v průběhu schůzky s předsedou Státní dumy Sergejem Naryškinem.

Více: Sestřelením ruského Su-24 Turecko agresívním způsobem porušilo suverenitu Sýrie, na podobném chování Ankary ale není nic divného, protože po mnoho let udržuje styky s radikálními skupinami

Příslušníci ruských a syrských jednotek rychlého nasazení úspěšně ukončili operaci, jejímž cílem byla záchrana navigátora bombardéru Su-24 ruského vojenského letectva, sestřeleného v úterý v Sýrii, oznámil ve středu ruský ministr obrany, armádní generál Sergej Šojgu.

„Operace byla úspěšná. Navigátor byl převezen na naši základnu. Je živ a zdráv", řekl ministr na zasedání kolegia ministerstva obrany.

VICE-Generální štáb: Podle předběžné zprávy jeden pilot Su-24 zahynul v Sýrii. VIDEO

Kromě toho zdůraznil, že operace trvala 12 hodin, poděkoval „všem našim chlapcům", kteří pracovali s obrovským rizikem celou noc"". „V 03:40 moskevského času svou práci ukončili", zdůraznil Šojgu.

Více: Příslušníci ruských a syrských jednotek rychlého nasazení úspěšně ukončili operaci, jejímž cílem byla záchrana navigátora bombardéru Su-24 ruského vojenského letectva