Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #6007 Re: Pan ministr spravedlnosti se nám nepochlubil, z jaké že je to slavné rodiny

2015-11-25 09:22

#6001: - Pan ministr spravedlnosti se nám nepochlubil, z jaké že je to slavné rodiny 

V souvislosti s akcemi, které se v úterý (17.11.) odehrály v hlavním městě, pražská policie zřejmě neřeší žádný případ podněcování k nenávisti k náboženství. Mluvčí Tomáš Hulan řekl, že neví o tom, že by policie podobné oznámení dostala nebo že by sama vyhodnotila, že se takový čin stal.

Na demonstraci na Albertově, které se zúčastnil Blok proti islámu a které přihlížel prezident Miloš Zeman, v této souvislosti nepřímo poukázal ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO).

"Kdo veřejně podněcuje k nenávisti k některému náboženství, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta," napsal Pelikán v úterý na Twitter. "Směřovalo to zejména k hnutí, které má naplnění té skutkové podstaty už ve svém názvu," doplnil ministr pro server iDnes. Bez reakce policie podle něj dochází k šíření nenávisti vůči islámu.

 

Rodinné svazky ministra spravedlnosti za ANO rozhodně vysvětlují, proč tak hájí islám - tam, kde policie neshledala žádné podněcování k nenávisti, Pelikán ho nejen shledal, ale ještě z pozice ministra spravedlnosti vyvolal trestní stíhání.