Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #5912

2015-11-21 20:36

V odhodlání Západu zachovávat sankce vůči Rusku se vždy skrývaly rozpory, které vycházejí najevo s posílením pozic Moskvy v Sýrii, píše The Fiscal Times.

Západním zemím se stává zvláště těžko držet Rusko pod ekonomickými sankcemi v době, kdy armáda Vladimira Putina hraje stále významnější roli v boji s IS", soudí pozorovatel vydání.

Dvojsmyslnost Západu ohledně sankcí se neprojevuje nikde tak jasně, jako ve Francii, která rozdělila s Ruskem smutný osud oběti útoků Islámského státu, podotýká publicista. Ruský prezident osobně rozkázal jednotkám Vojenského námořnictva ve Středozemním moři, aby koordinovaly své akce s novým spojencem — francouzskou bojovou skupinou.

Více: Západu zachovávat sankce vůči Rusku se vždy skrývaly rozpory, které vycházejí najevo s posílením pozic Moskvy v Sýrii, píše The Fiscal Times.

Ozbrojené síly Iráku zabránily útoku na muslimy-šiity, kteří vykonávají tradiční pouť z Bagdádu do Kerbely. Bojovníci Islámského státu plánovali položit podél cesty poutníků zaminované dětské panenky.

 Jak oznámily webové stránky RT v angličtině, 18 panenek v pestrobarevných šatech bylo nalezeno v Husejnii, kam se ročně schází na pietní akty přes 15 milionů šiitů. Obyvatelé Iráku se vyzývají, aby bděli a hlásili všechny podezřelé předměty.

Více: IS PODMINOVANE PANENKY