Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #4320

2015-10-07 16:19

Zcela nedávno Západ přiznal krach projektu „umírněné syrské opozice", ale teď prohlašuje, že ruské letectvo provádí údery právě proti ní, píše korespondent Independent Robert Fisk.

„Vojenské letectvo RF vletělo přímo do vzdušného prostoru západních fantazií. Říkají, že Rusko bombarduje v Sýrii „umírněné povstalce", kteří, jak přiznali dokonce Američané, už neexistují", ironizuje novinář.

„Umírnění" členové opozice, vysvětluje autor článku, byli od samého počátku vojenskými přeběhlíky do takzvané Svobodné syrské armády (SSA), kterou USA a Evropa považovaly za možnou prozápadní sílu pro boj proti syrské vládě. Ale SSA se v podstatě rozpadla, píše Fisk, a „umírnění povstalci" přeběhli do teroristických skupin Fronta-an-Nusrá nebo Islámský stát, prodávajíc přitom americké zbraně. Pokusy Washingtonu připravit nové „umírněné" zkrachovaly: skupinu 70 vyškolených bojovníků přemohli bojovníci „an-Nusrá". Ex-hlava CIA, generál David Petraeus, významná postava během války v Iráku, oznámil krach „umírněné opozice".

Více: Independent: podle slov USA Rusko bombarduje v Sýrii ty, kteří tam nejsou