Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #4181 Evropa plna uprchlíků a Rusko bombardující islámské radikály

2015-10-05 12:41

Evropa plna uprchlíků a Rusko bombardující islámské radikály

Dávám za pravdu mnoha západním analýzám, že ruská aktivita v Sýrii může vést k nové vlně teroristických útoků. Jak varoval ruský generální štáb, už cca 700 radikálů se vzdává a dezertuje a utíká –utíká do Evropy. Kdo se vžije do pocitů těchto lidí, musí mu být jasné, s jakou náladou asi utíkají a jak jsou plni myšlenek na pomstu. Možná by mohli utéct pouze do Turecka, ale Turecko moc dobře ví, kdo a proč stvořil Islámský stát a při vědomí, že má přijít o kus území ve prospěch Kurdistánu (jediná země, která kdy uznala samostatný Kurdistán, byl SSSR) začalo od výbuchu ve městě Suruc houfně pouštět uprchlíky do Evropy, tak proč by nyní mělo dělat výjimku?

K tomu si přidejme to klasické „košile bližší než kabát“. Čímž chci říct, jaké pocity asi musí mít spousta těch islámistů, kteří se na území Evropy již nacházejí a kteří i bez ruských útoků přišli do Evropy s nenávistí vůči Západu a s přesvědčením, že to on může za jejich neštěstí.  Touto optikou souhlasím, že vlna teroristických útoků může skutečně narůstat.

Na druhou stranu – existovalo jiné řešení, jak zastavit válku na Blízkém východě a další příval běženců do Evropy, než jak to předvedlo Rusko? A především – kdo je viníkem a kdo způsobil to, co Rusko za cenu vlastního rizika a na vlastní náklady zastavuje a k čemu by vedlo tomu dál nečinně přihlížet (či tvářit se, že se „jako“ bojuje)?

zdroj-Aeronet.cz