Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #4059 MOC DULEŽITÉ

2015-10-03 06:42

Generál Ben Hodges, velitel vojsk USA v Evropě, zkritizoval byrokratické překážky, nedovolující volně přemísťovat zařízení a vojáky mezi zeměmi Evropské unie. Na vládní povolení se musí čekat až dva týdny.

 

Při vystoupení v debatách, organizovaných ve Washingtonu americkým think tank CEPA (Center for European Policy Analysis), generál Ben Hodges zdůraznil, že při tak dlouhém přístupu ke schválení průjezdu vojsk NATO se síly rychlého nasazení stávají zcela jinými. „Dokonce jestli máme síly rychlého reagování a ony se nacházejí ve stavu zvýšené bojové pohotovosti, jsou potřeba dva týdny, abychom je dovezli do Polska a Litvy", konstatoval generál.

„Nepochybuji, že cílem číslo jedna pro Rusko je rozdělení naší skvělé Aliance a také rozdělení Evropské unie", řekl generál Hodges a dodal, že „nejlepším způsobem vyhnout se prohloubení konfliktu s Ruskem" je jeho „zastrašování".



Více: Generál Ben Hodges, velitel vojsk USA v Evropě, zkritizoval byrokratické překážky, nedovolující volně přemísťovat zařízení a vojáky mezi zeměmi Evropské unie. Na vládní povolení se musí čekat až dva týdny.