Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #3998

2015-10-02 16:07

Sedm zemí proti Rusku

Přidávám ještě aktuální informaci, že sedm zemí se spojilo ve volání k zastavení ruských úroků v Sýrii. S iniciativou přišla Saudská Arábie, jako další se přidalo – což se dalo očekávat – Turecko. Dále se přidaly  Francie, Německo, Katar, Spojené království a Spojené státy. Tyto země vyzývají Moskvu k zastavení bombardování v Sýrii. Uvádějí, že ruská letadla údajně páchají útoky na syrskou opozici a zabíjejí civilisty.

Turecké ministerstvo zahraničí: „Vyjadřujeme své hluboké znepokojení nad ruskou vojenskou přítomností v Sýrii, a zejména nad ruskými leteckými útoky v oblastech Hama, Homs a Idlib, což vedlo k civilním obětem místo zásahu na Islámský stát“. Čímž Turecko vyjádřilo znepokojení nad bombardováním těch, které Turecko podporuje…

Podle reakcí Pentagonu na zprávy o mrtvých civilistech se zdá, že protest USA proti akci Ruska v Sýrii je pouze optický anebo že je dílem těch, kteří už o ničem nerozhodují, tzn. dílem Clintonů a Bushů, kteří právě volají po zavedení bezletové zóny nad Sýrii.

A protože se dá předpokládat, že Rusku půjde i o umožnění vzniku samostatného státu Kurdů, kromě ruské podpory Assada má Turecko další důvod s akcí Ruska v Sýrii nesouhlasit. Turecko a vznik Kurdistánu považuji proto stále za největší nebezpečí v celém dění (Turecko má druhou největší armádu NATO). Co se dá určitě očekávat je, že Turecko a SA budou nadále podporovat jak syrskou opozici, tak IS.

VICE TU-PROTI TERORU