PETICE proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"

Jan Kubalcik

/ #329 Re: Re: Re: Re:

2015-09-30 21:22

#325: gorwynt - Re: Re: Re:  

Pěkný večer,

když píšete

"Víte, přijde mi docela směšné, jak se tu plamenně mává mečem mravnosti a poukazuje se na to, jak se homoseuálové chovají hříšně, a přitom se "většinová část" populace chová zrovna tak."

...tak se tím trefujete do černého. Uvažujete shodně s katolickou církví. Podle mého názoru tedy správně. Jakýkoli mimomanželský sex je hříchem (tedy "proti mravnosti", chcete-li). Potíž nastává, když se (někteří) homosexuálové nad tímto konstatováním rozčilují jaksi řádové víc, než heterosexuálové. Za to ale není nikdo jiný odpovědný, než právě tito rozčilující se homosexuálové.

Tohle tedy, opakuji, není důvodem, proč nemají homosexuální páry adoptovat děti. Nikdo nesporuje, že hříšnost není závislá zejména na sexuální orientaci... Myslím, že homosexuálové lžou, kradou, vraždí... nelžeou, nekradou, nevraždí... jsou (ne)milosrdní... v přibližně stejné míře, jako heterosexuálové. (Byť mohou asi existovat konkrétní hříchy, kterých se homosexuálové dopouštějí častěji, než heterosexuálové, a naopak samozřejmě... ale to je v zásadě jiné téma.) Důvodem je, že dětem má být umožněno vyrůstat v prostředí, u kterého je největší pravděpodobnost, že je blíže optimu. Optimum jsou samozřejmě biologičtí rodiče. Cokoli se od optima vzdaluje, není v zájmu dětí, je to zcela zbytečné pokusnictví na dětech. Za jinak stejných podmínek je rodina vždy blíže optimu, než homosexuální pár... Já nevím, ale jako matematik bych už jen připsal quod erat demonstrandum...:-)

Zdá se mi, že v pozadí našich neshod je nominalismus (resp. spor nominalismu s realismem)... Já (realista) se snažím argumentovat obecninami (homosexuálové / heterosexuálové pojati statisticky...), Vaše (nominalistova) argumentace se opírá o jednotliviny... Není pochyb, že už nějakou dobu (pár set let) je "duch doby" na Vaší straně. Pravda však na Vaší straně není.

Pro zajímavost něco zde.

Na ten příspěvek 275 se podívám a případně budu reagovat přímo na něj.

S přátelským pozdravem

Jan Kubalčík