Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #3607 ISIL, uprchlíci, OSN

2015-09-28 13:06

ISIL, uprchlíci, OSN

Když si shrneme události posledních 2-3 let, tak zde máme změnu na postu papeže, který volá po životě v chudobě a současně pracuje na spojení všech světových náboženství a dokonce jako první papež v historii jede do USA. Dále zde máme vznik ISIL a s ním spojenou vlnu migrace, o které lze říci, že byla v Turecku připravována, aby ve správný okamžik byla nasměrována na Evropu. Máme zde nadnárodní EU, která program přistěhovalecké politiky od začátku připravovala a naplno na něm trvá bez ohledu,, že sama vidí, že přistěhovalecká politika se změnila v sebedestruktivní program. A především zde máme Německo, které uprchlíky k cestě do Evropy přímo vyzývá. K tomu nezapomeňme, že Spojené státy řeší podobný problém. Obě tato centra západní kultury pak spojuje ještě ta věc, že obě zažívají ekonomickou krizi a že ať se jim to líbí či nelíbí, obě musí stále více respektovat Východ, ať už je to Čína a Indie či Rusko.

A ve dnech, kdy západní a především evropská kultura stojí před naprostým rozvratem, probíhá zasedání OSN, ke kterému vzhlíží celý svět.

Papež František

Jako první pronesl svou řeč papež. Pominu-li symbolickou řeč jeho projevu („Tři šestky„), za pozornost stojí jeho volání po odstranění bídy ve světě (což je v pořádku), ale především pak komentář Tomáše Halíka, ve kterém zmiňuje, že někdo si všiml, že papež vlastně pronesl komunistický projev a zaobaluje to tím, že komunisté ukradli křesťanskou ideologii. Čímž říká, že komunismus (přesněji marxismus) a křesťanství jedno jest. Řeč Tomáše Halíka pro Události komentáře je zde, komentář k Halíkovi přinesly Parlamentní listy zde.