Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #3561 Kdo by to do těch Němců řekl, prý že lpí na lidských právech

2015-09-27 21:01

Znásilňování, nucená prostituce žen v uprchlických táborech. Ženy, dívky i děti jsou terčem sexuálních útoků mužských žadatelů o azyl. Humanitární organizace žádají okamžitá opatření. Německá policie mlčí, aby nepodporovala protiuprchlické aktivity. Günter Woltering (Der Paritätische Hessen),  Brigitte Ott (pro familia Hessen),  Sigrid Isser (LandesFrauenRat Hessen) a Friederike Stibane z (Landesarbeitsgemeinschaft Hessischer Frauenbüros) svým dopisem z 18. srpna letošního roku vyzvaly vládu v Hesensku, aby zasáhla v uprchlických zařízeních, kde je stále větší počet žen a mladých dívek znásilňováno, sexuálně napadáno a dokonce nuceno k prostituci ze strany mužských žadatelů o azyl.

Ke znásilňování dochází ve smíšených ubytovnách, kam jsou pro nedostatek míst pro všechny uprchlíky umisťovány současně ženy, děti i muži. Podmínky pro ženy a dívky v některých azylových domech jsou tak nebezpečné, že ženy jsou popisovány jako "lovná zvěř pro mužské predátory". Sociální pracovníci tvrdí, že mnoho obětí ze strachu z pomsty radějí mlčí.

·   ženy mají pro muže podřadnou roli a díky tomu, že často cestují samy, stávají se jejich častou obětí 

·   důsledkem jsou četná znásilnění a sexuální napadení, a stále častěji je také hlášena nucená prostituce

·   je třeba říci jasně, že se nejedná o ojedinělé případy

·   ženy uvádějí, že obětí znásilnění nebo sexuálního napadení se stávají i děti. K útokům dochází, když jdou v noci na toaletu, ale situace je hrozná i přes den, když jenom prochází táborem mnoho žen uprchlo nejen před válkou, ale také kvůli hrozbě nuceného manželství nebo kvůli mrzačení  pohlavních orgánů. Tyto ženy jsou vystaveny zvláště vysokému riziku, protože cestují samy nebo jen se svými dětmi.