Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Patriot

/ #3346 Re: Nepodepíšu

2015-09-26 17:25

#3337: Nepodepsaný - Nepodepíšu 

Milý nepodepsaný, je to tvoje výsostné právo - podepsat či nepodepsat. Jestliže ale nepodepisuješ jen proto, že chceš EU jen vyčistit a změnit a ne zrušit, protože si právě to přeje USA, pak věz, že právě rozpad EU USA chtít nepotřebuje - co myslíš, je pro USA jednodušší a pohodlnější ovládat (například) třicet vlád, a nebo vládu jednu, která se pak postará o ovládání oněch třiceti podřízených vlád ? 

Ačkoliv nejsem a nebyl jsem příznivcem ani voličem pana V.Klause, od počátku sdílím jeho euroskepticismus; to že v USA funguje či fungovalo (někde jen do jisté míry) soužití lidí různých ras, je to tím, že historicky jsou kromě indiánů  všichni "náplava". Totéž nemůže beze zbytku fungovat v Evropě, kde historicky existovaly stovky (či tisíc) let státy, tvořené na národnostním základě, s různými životními podmínkami, rozdílnými zájmy, rozdílnými prioritami, často i rozdílnou mentalitou.

Dříve uměle "slepené" státy mají tendenci se spíše národnostně rozdělovat, někde se rozdělení uskutečnilo, někde se o něm jenom mluví či mluvilo (Československo, Skotsko a Anglie, i neevropská Kanada).

Co vznikně naroubováním zdravé jabloně rouby višně, švestky, hrušně, ...? Neschopnost (či neochota - ať už z jakýchkoliv důvodů) EU řešit opravdu závažné problémy s vlastní vnější i vnitřní bezpečností Evropy jen dokazuje, že dlouhodobá životaschpnost tohoto útvaru, který ale nedokázal řešit ani relativně jednodušší hospodářské problémy v minulosti, je velmi diskutabilní. Správné fungování Evropy totiž nespočívá jen v dotování chudších států státy bohatšími...

Máš naprostou pravdu ve své první rozvité větě. Ale vyčistit a změnit EU nemůžeš, právě proto, že je jeho vedení plně ovládáno USA, jak politicky, tak vojensky (NATO)...