Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #2346

2015-09-24 10:43

Pegida jako politická strana

Angela Merkelová, "čechraná" připravenými PR scénkami jako Nový Spasitel, to ale ve skutečnosti začíná mít docela těžké. Je sice milovaná "imigranty", se kterými se fotí a kteří dávají svým dětem v uprchlických táborech jména Angela, jako ne tak dávno dávali jejich stejně nadšení předchůdci jména Adolf či Stalin, je ale čím dál více kritizována samotnými Němci. Bavorsko praskající ve švech zoufale volá o pomoc a odpor vůči Merkelové sílí ze všech stran. V Bavorské CSU už je situace dokonce natolik vyhrocená, že někteří funkcionáři žádají o rozvázání spolupráce s CDU a volají po osamostatnění Bavorska.

abcdef

Desetitisíce lidí znovu pochodují - pochopitelně bez jakékoliv přítomnosti hlavních médií - každé pondělí Drážďanami. Toto pondělí zaplnili příznivci Pegidy, která znovu nabírá dech, celé centrum města a minulé pondělí skandující dav volal příznačně:Merkelová na Sibiř, Putin do Berlína! Kancléřka začíná mít problém "neorganizovaně" vystoupit na veřejnosti, neboť při takových příležitostech byla v poslední době již nejednou občany vypískána. Desítky tisíc lidí požadují v německých ulicích její odstoupení a nové volby.

Vůdce Pegidy Lutz Bachmann oznámil za obrovského jásotu desetitisíců demonstrantů vytvoření politické strany Pegida, která by měla, jak řekl, chránit zemi a křesťanskou kulturu. "Budeme úzce spolupracovat se stávajícími konzervativními stranami v celé Evropě ,“  uvedl Bachmann.

Nespokojenost s Merkelovou se šíří jako lavina

Nespokojenost s politikou Angely Merkelové, se již šíří jako lavina po celé zemi. Začínají se však ozývat i respektované instituce, které se dosud chovaly maximálně loajálně - tedy mlčely. Například Centrum pro ekonomická studia IFO již otevřeně varuje před imigranty a "kontrarevolučně" konstatuje: Nebudou pro Německo žádným přínosem, neboť většina z nich nemá ani vzdělání, ani osobnostní předpoklady, aby se začlenili do ekonomického procesu. Zpráva tvrdí, že pokud do Německa přijede podle odhadu Spolkového ministerstva vnitra celkem 800 000 žadatelů o azyl, náklady státu budou asi deset miliard eur. Tento údaj však nebere v úvahu sloučení rodin a přípravu imigrantů, jde tedy o spodní hranici.