Petice proti přijetí uprchlíků ze Sýrie


Nepřihlášený uživatel

/ #187

2015-07-03 09:57

Útlocitný pohled Dr. Čulíka na problematiku imigrace aneb jak se nechtěně sympaticky „odkopal“!

Pan Čulík i dál perlí : Velká část uprchlíků jsou vysoce kvalifikovaní příslušníci profesních středních vrstev, chirurgové a farmakologové ze Sýrie a z Afghánistánu, protože kdo jiný než střední vrstvy má možnost platit pašerákům za převoz do Evropy až 30 000 euro. Kolik Čechů by si mohlo dovolit zaplatit převaděči do zahraničí v nejvyšší nouzi více než 800 000 Kč?! Z názoru pana doktora Čulíka bychom měli zřejmě usuzovat, že ty plné lodě uprchlíků jsou samí páni inženýři, chirurgové, farmakologové ze Sýrie a Afghánistánu jenom proto, že měli na zaplacení převozu 30 000 euro? A pokud ty lodě nejsou plné inženýrů, chirurgů apod., ale jsou obsazeny také obyčejnými lidmi, někdy s rodinami, jindy bez nich, kde tito lidé vzali 30 000 euro na zaplacení převozu? Vzali si na to snad u banky úvěr? Zda-li vše znalý pan Čulík také ví, komu ty peníze za převoz jdou do kapes? Pan všemoudrý dr. Čulík pokračuje:

     „Na světě existují nejrůznější varianty islámu a drtivá většina z nich je naprosto mírumilovná.“ To je velmi pozoruhodný pohled a hodnocení pana Čulíka na islám (zřejmě praxe a zkušenosti z pobytu v Anglii), jen škoda, že jinak velmi chytrý, vzdělaný, zkušený pan doktor jaksi neslyší také jiné reálné názory některých islámských extremistů (jejich názory je možné vysledovat na řadě video záznamů), kde se o islámu vyjadřují naprosto odlišně a pan Čulík by se zřejmě nestačil divit! Není však od věci poznamenat, že podle těchto extremistů skutečně věřící muslim, vyznávající islámské náboženství, může být mírumilovný jen do té doby, než mu Bůh-Alláh (Prorok) cestou nějakého extrémního islamisty (teroristy) nepřikáže jednat jak Alláh žádá a přikazuje!

     Skutečnost, že Konvičkovu petici podepsalo a na jeho patologickou demagogii přistupuje několik desítek tisíc lidí v České republice, je však znepokojující, protože jako obvykle se Češi stávají obětí hysterie a strachu ohledně neexistujícího, vykonstruovaného problému. Pan Čulík se ve své hystericko-demagogické analogii totiž nechtěně, zato až nezvykle upřímně „odkopal“, když totiž touto větouvyslovil tolik utajovanou pravdu. Není to tak dávno co sám na stránkách Britských listů burácel propagandou o nebezpečném Rusku, jeho imperiální   rozpínavosti, o jeho dobyvačných úmyslech, ale i o jeho špatném morálním charakteru, vycházejících z historických zkušeností atd.

ODKAZ-Útlocitný pohled Dr. Čulíka na problematiku imigrace aneb jak se nechtěně sympaticky „odkopal“!