svetlo pro sluknovsko


Nepřihlášený uživatel

/ #86 Re: na koho jsme naštvaní?

2011-09-15 19:02

#81: - na koho jsme naštvaní?

Ano, lidé tu mají v sobě hodně vzteku a mají k tomu důvod. To beru. Ale strašně snadné a nepravdivé hodit to na jednu skupinu, na jedno etnikum. Tak to není. V roce 2003 nám v Rumburku zapálil kostel "bílý" Čech, závislý na drogách. Kdyby tu měli lidé psát všechny kriminální činy, které se jim staly, a na kterých měli podíl ti "bílí", to by byl dlouhý seznam.

Určitě je důležité cítit se bezpečně a bezpečí mít. Je třeba, aby policie byla funkční, aby města vytlačovaly herny a nevěstince pryč atd.  Ale ta přesmyčka k tomu, že za to mohou Romové, nebo všichni sociálně slabí je nepravdivá a zlá. Miliardy v tomto státě nerozkradli sociálně slabí!!! A to nás poškodilo všechny mnohem víc.

A ještě k násilí. Píšete "případně mu vymlátit duši z těla..." Myslím, že byste nad těmi slovy začal hlouběji uvažovat a možná se za ně i trohu stydět ve chvíli, kdyby vám někdo chtěl vymlátit duši z těla za něco, co jste udělal, místo, aby měla prostor spravedlnost. Násilí nic neřeší, jen přidává nenávist a napětí. Co jiného byla krevní msta? Začarovaný kruh násilí, který nic neřeší.

S pozdravem

Filip Šimonovský