Petice za podporu Martina Půty

Jan Votruba *1952

/ #23 Martin Půta

2014-11-21 18:07

je pro mě politik, s nímž jsem nemohl vždy souhlasit bezvýhradně a některým jeho krokům a postojům jsem nerozuměl, ale kterého akceptuji. Nemohu uvěřit tomu, že je hajzl.

Pokud se obvinění nade vši pochybnost prokáže, Martin Půta bude obžalován a odsouzen, vyřídím si to se sebou sám.
„Každej blbec, starej, byl taky jednou mladej blbec.“ Jan Werich

Pokud ne a zůstane jen u (v takovém případě) nepodloženého obvinění – připomínka kauzy Věry Jourové (#15) je zde dle mého soudu plně opodstatněná – měli by potom signatáři této petice podepsat jinou, požadující po našich zákonodárcích bezodkladné a důsledné zamezení takovým dehonestujícím (nelze vyloučit i likvidačním) praktikám úpravou trestního zákona a vysokými tresty pro „konstruktéry“ a „dělníky“ takového „díla“. Včetně skutečně citelných postihů orgánů činných v trestním řízení, prokáže-li se jejich pochybení.

Dobrou pověst má člověk jen jednu. Nic cennějšího kromě života, zdraví a svých nejbližších myslím mít nemůže. Je proto nezbytné k ní přistupovat jako k něčemu, co poctivě dlouhodobě budoval a co nelze koupit. Tedy její hodnota může být v případě úmyslného či nedbalostního poškození kompenzována penězi jen zcela mizivě, podobně jako zranění, který nás zbaví schopnosti plnohodnotně žít.

To, že někdo o někom něco slyšel (odposlechl), nutně nemusí znamenat, že to tak skutečně je. Může (a má) to být indicie hodná prověření orgány činnými v trestním řízení. Výsledkem takového prověření by měly být nezpochybnitelné důkazy o porušení zákona. Byť vnímám, že i svědectví je pro soud důkazem. Je třeba jej pak jako subjektivní velmi pečlivě a odpovědně, v celém kontextu a ve všech souvislostech, vážit.

Pane Půto, dokud nebude má důvěra ve Vás a Vaši morální způsobilost nezpochybnitelně vyvrácena, věřím Vám a přeji Vám, Vašim blízkým, přátelům a spolupracovníkům rychlý a pro Vás příznivý konec tohoto obvinění.