Výměna plzeňské karty

Martin Kvoch, též pracovník IT

/ #58 Re: Rozhoduji se zda se připojím k petici - proč?

2014-11-21 09:19

#55: pracovník IT - Rozhoduji se zda se připojím k petici - proč? 

 1. Windows XP jsou sice zastaralá technologie, nicméně bez problémů fungují a spousty uživatelů je používají. Nikdo je nenutí přejít na novější verzi s tím, aby si ji znovu zakoupili. A pokud se tak přesto rozhodnou, upgrade je většinou zdarma.

2. Analogový vs. digitální TV signál je trochu jiná věc: nová technologie nabízí nesrovnatelně více možností využití (lepší kvalita, multiplex - více kanálů...), takže přechod na tuto technologii je nabíledni. Přitom nelze provozovat obě technologie současně, analogové kmitočty jsou od té chvíle využity pro šíření digitálního signálu (odborník by mě možná chytil za slovo...). Takže výměna hardware je v tomto případě nezbytná a nelze o ní polemizovat. Za určité náklady ovšem dostávám vyšší kvalitu a novou generaci zařízení.

Z uvedeného je patrné, že srovnáváte nesrovnatelné: plzeňská karta je ve Vašem případě spíše analogií Windows XP a tedy její výměna buď není nutná nebo by měla být provedena zdarma, a to i kdykoli v budoucnosti, pokud budou důvody výměny tytéž.