Kaolin - STOP další těžbě v Karlových Varech a okolí.

Zdravé životní prostředí Jenišov

/ #7 Odpověď na nepodepsaný příspěvek "To mě fascinuje"

2014-09-04 05:31

To je právě velký omyl vážený "nepřihlášený/nepodepsaný uživateli". Sousední parcelu nemá Sedlecký kaolin a.s.!
Mezi celou lokalitou pruch pozemku obce, tak aby všech dvanáct nejbližších pozemků bylo odděleno a žádný(!) z obyvatel Jenišova tak nebyl účastník řízení. Nemohl se tak nikdo vyjadřovat, vyjma starosty a zastupitelstva.

Tato účelová směna proběhla náhodou přesně ve stejný čas, kdy S.K. nabýval pozemky.

Z časové osy dalších událostí je zcela partné, že mnohé další kroky byly naplánované a zcela účelově mířily ve prospěch soukromé těžební firmy, proti občanům. Zájem těžařů chápeme, ale petice je právě obranou a reakcí na zvůli veřejné správy, zastupitelstva a starosty obce proti obyvatelům obce.

Starosta ani po téměř roce odporu občanů nezastává aktivní postoj a chová se stále jako arbirt kaolínky a né zástupce obce a občanů. S neuvěřitelně tuhým odporem a s okamžitou odmítavou reakcí se setkal i návrh na referendum.

To bylo nakonec na mimořádném zastupitelstvu po dlouhém "boji" se starostou a některými zastupiteli, kteří stále pracují nepochopitelně pro důl prosazeno!

Díky aktivnímu přístupu je PETICE.
Schválené je také říjnové REFERENDUM v obci Jenišov.
Je podáno několik žalob a štížností na špatný postup úřadů a správy veřejné.

Občané Jenišova jsou informováni o zdravotních rizicích a o všem je informována také široká veřejnost z okolí. O věci se diskutuje což mnohým hodně vadí.

"Papírová" petice + tato má již více než 350 podpisů.

Děkujeme všem, kterým není lhostejný veřejný prostor,  negativní zásah těžby na přírodu a zdraví občanů. Hlavně desítek a stovek dětí, které žijí v okolí.

Bojujeme také hlavně hlavně za naše děti. Má se tu těžit 68 LET!