Kaolin - STOP další těžbě v Karlových Varech a okolí.

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2014-08-15 10:38


Zdravé životní prostředí Jenišov

#2 Začínáme také s elektronickou peticí.

2014-08-15 11:12

Petici v papírové podobě na setkání s občany 9.srpna 2014 a uplynulém týdnu podepsalo již více než 200 občanů. Děkujeme.

I Vám pokud nás podpoříte podpisem petice předem děkujeme. 


Nepřihlášený uživatel

#3

2014-08-18 17:11

Myslíme si že už je dost všech těch pokusů a dáváme za pravdu lidem na Karlovarsku,Jeníšově že to bude dost nebezpečné jak pro starší tak pro malé děti.

Nepřihlášený uživatel

#4

2014-08-20 14:00

Petice je fajn, starosta pomatenec.
Mirka
Nepřihlášený uživatel

#5

2014-08-20 16:11

Doufám, že zvítězí zdravý, lidský rozum nad komerčními zájmy. Podpořme místní, příště se to může třeba stát zase nám . Děkuji Mirka Čiháková


Nepřihlášený uživatel

#6 To mě fascinuje

2014-08-29 19:26

Tato petice mě fascinuje ... To fakt nikdo z těch, kdo si v posledních 10 letech postavil na ulici K Zátiší a okolí, netušil, že je na hranici dobývacího prostoru, který je na všech mapách? Že sousední parcelu vlastní Sedlecký kaolin a. s. ?

Zdravé životní prostředí Jenišov

#7 Odpověď na nepodepsaný příspěvek "To mě fascinuje"

2014-09-04 05:31

To je právě velký omyl vážený "nepřihlášený/nepodepsaný uživateli". Sousední parcelu nemá Sedlecký kaolin a.s.!
Mezi celou lokalitou pruch pozemku obce, tak aby všech dvanáct nejbližších pozemků bylo odděleno a žádný(!) z obyvatel Jenišova tak nebyl účastník řízení. Nemohl se tak nikdo vyjadřovat, vyjma starosty a zastupitelstva.

Tato účelová směna proběhla náhodou přesně ve stejný čas, kdy S.K. nabýval pozemky.

Z časové osy dalších událostí je zcela partné, že mnohé další kroky byly naplánované a zcela účelově mířily ve prospěch soukromé těžební firmy, proti občanům. Zájem těžařů chápeme, ale petice je právě obranou a reakcí na zvůli veřejné správy, zastupitelstva a starosty obce proti obyvatelům obce.

Starosta ani po téměř roce odporu občanů nezastává aktivní postoj a chová se stále jako arbirt kaolínky a né zástupce obce a občanů. S neuvěřitelně tuhým odporem a s okamžitou odmítavou reakcí se setkal i návrh na referendum.

To bylo nakonec na mimořádném zastupitelstvu po dlouhém "boji" se starostou a některými zastupiteli, kteří stále pracují nepochopitelně pro důl prosazeno!

Díky aktivnímu přístupu je PETICE.
Schválené je také říjnové REFERENDUM v obci Jenišov.
Je podáno několik žalob a štížností na špatný postup úřadů a správy veřejné.

Občané Jenišova jsou informováni o zdravotních rizicích a o všem je informována také široká veřejnost z okolí. O věci se diskutuje což mnohým hodně vadí.

"Papírová" petice + tato má již více než 350 podpisů.

Děkujeme všem, kterým není lhostejný veřejný prostor,  negativní zásah těžby na přírodu a zdraví občanů. Hlavně desítek a stovek dětí, které žijí v okolí.

Bojujeme také hlavně hlavně za naše děti. Má se tu těžit 68 LET!

E. Tomšová

#8 Pan či paní "To mě fascinuje" neví, co píše

2014-09-08 14:03

Stanovení a povolení dobývacího prostoru není totéž, co povolení hornické činnosti. Nerostné bohatství se nachází na velkém množství území, to by pak byl risk postavit dům takřka  kdekoli. Je na obci, aby chránila zájmy občanů a je-li někde dobývací prostor, na němž je usilováno o povolení hornické činnosti, aby tomuto povolení aktivním přístupem jako účastník řízení zabránila. Občané ulice K Zátiší, byť by o dobývacím prostoru věděli, nemuseli vědět, že je vedeno řízení o povolení hornické činnosti. Nebyli ani řádně a průběžně informováni, jako účastníci řízení nevystupovali, a tak v řízení neměli žádná práva. Sekundární investoři (ti, kdo kupovali již tzv. od někoho) skutečně neměli o záměrech těžby kaolinu nijaké povědomí, o čemž svědčí mj. vysoká tržní cena, (která je dnes již minulostí) jejich pozemků. Každý stavebník navíc obdržel od Obvodního báňského úřadu v Sokolově v rámci povolení nutných k realizaci stavby i písemné vyjádření, že dotčené území se nachází mimo stanovené dobývací prostory a chráněná ložisková území. S pozdravem, E. Tomšová

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2014-09-08 20:29



Nepřihlášený uživatel

#10

2014-09-20 18:24

Jsem pro říci těžbě Kaolinu NE!!!!
Už dost plundrování krajiny.Je mi líto pokud to zasáhne pracovní místa , ale kdo by chtěl mít za barákem těžební lom. NE! David Kůrka Mírová 173

Nepřihlášený uživatel

#11

2014-11-25 14:25

Bez nerostu nevyrostu!