Zrušení omezení denní doby lovu


Nepřihlášený uživatel

/ #164

2014-05-29 19:02

Myslím si ,že v dnešní době je to již dávno přežitý pozůstatek minulých režimů. Vím, že se hodně diskutuje o drancování vod, ale TOTO drancování probíhá podle mých zkušeností převážně za dne. Jednoznačně jsem pro lov 24h, důvodem je to, že mám v průběhu dne z pracovních důvodů málo času. A když už se k vodě na pár chvil dostanu jsem zbytečně ochuzen o nejproduktivnější část dne co se lovu velkých ryb týče. Protože je moje svědomí čisté a jde mi jen o radost z ulovené ryby, kterou bez ohledu na velikost pouštím, jsem jednoznačně PRO zpřísnění postihů za porušení zásad chování v přírodě ( jako je rozdělávání ohňů, požívání velkého množství alkoholu a věcí s tím spojených atp.). Dále nesmyslné zakazování pobytu v přírodě ( bivakování), které v současnosti k rybolovu patří je také nesmysl. Chápu, že musejí být omezení v chráněných krajinných oblastech a národních parcích. Ale proč musejí být i ve volné přírodě? Použití bivaku v přírodě, pro ni přeci neznamená její devastaci, pokud se k ní budeme chovat s náležitou úctou.
Vím, že je ještě v lidech zakořeněno milné dogma, kdy se vše přepočítává na peníze. Ale přeci nemůžeme svůj koníček přepočítávat na zisk z lovu, je to přeci hloupé.
Apeluji na všechny z vás, kterých se to týká, zamyslete se nad sebou. Začněte ctít přírodu a ona se vám odvděčí mnoha krásnými zážitky. Pevně věřím, že pokud tento krok učiníte, bude i mezi lidmi mnohem více snášenlivosti a tolerance. Táhneme přeci všichni za jeden provaz. Udělejme vše proto aby naše revíry oplývali množstvím krásných ryb, které bude radost lovit.
Nezachráníme je tím, že bude zakázán lov v noci, ale především tím, že se zamyslíme sami nad sebou. Pokud se budeme ke svému okolí chovat s úctou, nebude potřeba nesmyslných zákonů a omezení.
Věřím, že povolení 24h lovu bude prvním krokem a že to bude krok správným směrem.
Věřím v to Martin Houdek