Ochránci přírody jsou proti plošnému kácení jedovatých dřevin v Mladé Boleslavi
Nepřihlášený uživatel#1 Jun 26, 2014, 07:08
Nelze přeci vymýtit všechny "jedovaté" rostliny, všude v trávě jsou jedovaté pryskyřníky, sasanky, konvalinky... Lidé neblbněte!!! Příště snad zbouráme skály, aby děti nemohly spadnout, a napadá mě tisíc dalších absurdit. I člověk je v jistém smyslu pro přírodu "jedovatý", co uděláme, až se příroda rozhodne NÁS vymýtit...?
Nepřihlášený uživatel#2 Jun 26, 2014, 09:09
Daleko nebezpečnější jsou si lidé sami sobě. Měli bychom se naučit s přírodou žít ne si ji neustále přizpůsobovat.
Nepřihlášený uživatel#3 Jun 26, 2014, 13:56
Lidé zamyslete se. V jakém prostředí žijeme? V jakém chceme žít? Nemůžeme přírodu přeci vymýtit.
To, co se stalo, je známkou toho, že selhal lidský faktor, nikoli příroda. Rodič je za své dítě zodpovědný a má si ho hlídat a má ho poučit. Příroda nám již dnes dává zřetelně na vědomí, že s ní neumíme spoluvycházet. Kam až chcete dojít? Zde je jasný viník. Proč to neumí nikdo vyslovit? Zodpovědnost je jednoznačně daná.
To, co se stalo, je známkou toho, že selhal lidský faktor, nikoli příroda. Rodič je za své dítě zodpovědný a má si ho hlídat a má ho poučit. Příroda nám již dnes dává zřetelně na vědomí, že s ní neumíme spoluvycházet. Kam až chcete dojít? Zde je jasný viník. Proč to neumí nikdo vyslovit? Zodpovědnost je jednoznačně daná.
Nepřihlášený uživatel#4 Jun 27, 2014, 11:48
Toto město se stále více pyšní betonovými či vydlážděnými plochami s mrňavými stromky, když už je někde trochu zelený trávník, je zničený od pejskařů, pejsci za to nemůžou, pejskaři neuklízí.Už tolik nekácet, nestříhat, neořezávat, naopak!!!
Nepřihlášený uživatel#5 Jun 27, 2014, 20:59
Paní Erika by si měla svého pětiletého syna lépe hlídat,ona je na vině a nikoliv dotyčný strom či keř.A pan primátor by měl posuzovat věci s větší rozvahou než dá povel k likvidování zeleně na základě hysterického výstupu nezodpovědné matky.
Nepřihlášený uživatel#6 Jun 28, 2014, 12:18
auta jsou nebezpečnější, přesto je nezničíme a naučíme se my i naše děti se s nimi a mezi nimi pohybovat. Léky jsou také nebezpečné, ale musíme děti před nimi chránit. Ani vypitý jar není zdravý. V logice vymýcení všech ohrožujících stromů ve městě je třeba pak vymýtit tyto stromy i mimo město. Co takhle zkontrolovat zábradlí nad železniční tratí? možná efektivnější. Také by se dalo všechno vybetonovat, aby neměli klíšťata kde žít a neohrožovala.
Nepřihlášený uživatel#7 Jun 28, 2014, 21:28
Filozofie městské správy o nebezpečnosti přírody v obci je bohužel velmi častá. Plošné kácení také. Podobně zmizela stoletá lipová alej v Palackého ulici (spadla větev na policejní auto), vzrostlé topoly na parkovišti před Olympií (kořeny několika stromů zvedly asfalt) a letos kaštanová alej za zámkem v Kosmonosích. Je to zkratové řešení. Zřejmě ti, kdo rozhodují, městem moc často nechodí. Kulturní města ve vyspělých zemích chrání stávající zeleň a tichá místa k spočinutí. Nárůst zastavěných ploch a prostoru pro automobily je typický pro rozvojové země.
Nepřihlášený uživatel#8 Jun 30, 2014, 07:58
Myslím si,že kácení dřevin je nesprávný.Maminka by se měla více věnovat svým dětem a poučit je,jak se mají chovat v přírodě.
Nepřihlášený uživatel#9 Jun 30, 2014, 17:25
Předmět
Ani jako učitelka mateřské školy nesouhlasím s vykácením těchto dřevin, neboť tu byly vysázeny jako okrasné...
Vzpomeňte na Šípkovou Růženku ... i ona si nakonec růže oblíbila. :-)
Nepřihlášený uživatel#10 Jul 02, 2014, 11:53
Příroda má vyšší inteligenci než pan primátor, naslouchejme jí a bude lépe:-)
Nepřihlášený uživatel#11 Jul 06, 2014, 16:45
Maminka uvedla, že šlo o chvilkovou nepozornost, ale stačil vybrat, a není to jednoduché, semena ze dvou lusků. Hlídala skutečně chlapečka maminka?
Když jsem byli malí, tak nám maminka, pokud jsme něco takového sebrali, pleskla přes ruku a už jsme si to pamatovali. Děti se vychovávají doma, ve škole se učí!!! Připomíná mi to, jak opilý řidič havaroval do stromu a zabil se, a rodiče trvali na vykácení aleje. Ach jo.
Když jsem byli malí, tak nám maminka, pokud jsme něco takového sebrali, pleskla přes ruku a už jsme si to pamatovali. Děti se vychovávají doma, ve škole se učí!!! Připomíná mi to, jak opilý řidič havaroval do stromu a zabil se, a rodiče trvali na vykácení aleje. Ach jo.
Nepřihlášený uživatel#12 Jul 07, 2014, 18:00
Nedávno jsem se zúčastnil akce, která se konala v areálu jednoho zámku. Kromě jiných dřevin zde mají převážně jedovaté stromy a keře. Skupinky malých dětí si celou dobu hrály střídavě v tisech, v tůjích, aniž děti kdokoliv hlídal. Přesto se za šest hodin trvání akce nikdo neotrávil. Vzpomínám si též, že když mi bylo pět let, dokázal jsem rozlišit co je k jídlu a co se nejí. Zodpovědná je matka toho kluka, napařil bych jí pokutu, aby si to pamatovala! Pamatuju si dobře, na generaci našich babiček, kterak tito lidé měli všeobecné znalosti, včetně znalosti rostlin, stromů a keřů. Dnešní mladá generace zná možná tak marjánku a tím to končí. Co takhle ukázat dětem, co roste kolem, co se dá jíst a co ne? Těžko, když nepoznáte brambory od kopřiv! :-)
| This discussion has been closed. |