Petice za záchranu porodnic v ČR
můj názor
ps měla by se tu objevit petice pro zrušení VZP... lidi bojkotujte je...a pokuď už vám "náš" "milý" dá tuto pojišťovnu změňte si jí... (stát automaticky pokuď si to nezařídíte vám dává VZP)
Re:
Ale šetří kde může. Považte jen tu drzost, když si do té doby i několik let poctivě pracující (a tudíž i státu odvádějící všechny odvody) žena, dovolí otěhotnět! Vidím to bohužel sama na sobě. Podpora rodin a rodičovství u slušných a pracujících občanů je totálně nulová. Podporu dostávají jen utiskované nepracující menšiny a ty se díky tomu můžou vesele rozmnožovat. My ostatní si nejdřív musíme vzít kalkulačku, abysme spočítali, jestli na luxus jménem dítě vůbec budeme mít!
Navíc v těchto menších porodnicích je skvělý rodinný a přátelský přístup, dokonce porodnice Vyškov je tzv. Baby friendly, tzn. podporují přirozený porod, kojení ,....
Prosím, nerušte to co je přínosné a co funguje už ste toho zkonili dost
Re: Re: Perte do mě ať je po mě :D
#39: Mab - Re: Perte do mě ať je po mě :D
Napsala jste to moc hezky, je to přesně tak.Já jsem přenášela týden, malej nechtěl ven. Jelikož jsem měla po termínu byla jsem hospitalizována v malé porodnici - Vyškov, kde jsem byla celodenně pod lékařským dohledem. Jelikož jsme oba byli v pořádku porod se zbytečně nevyvolával a pěkně se počkalo až se to spustí samo. Nakonec se vše rozběhlo samo, porodila jsem o 11 dní později, já i malej sme byli naprosto v pořádku. Mám několik známých, které rodily v Brně v Bohunicích a je pravdou, že máš-li 5 dnů po termínu okamžitě se jde na vyvolávání. Vyskytne-li se sebemenší problém - okamžitě se volí císařský řez. Hospitalizace po porodu pouze 2dny, ve Vyškově 5dnů. Velké porodnice se rovnají opravdu továrnám na děti. Mimo jiné i malé porodnice mají spostu odborníků ve svém oboru. Konkrétně gynekologicko-porodnické oddělení ve Vyškově, kde dělá primáře Mudr. Eim, který je uznávanou kapacitou .
Vladimír Dvořák
Rozhovor s předsedou Česká gynekologická a porodnická společnosti Vladimírem Dvořákem, který uveřejnila tento čtvrtek 12. ledna 2012 Mladá fronta Dnes, mi přišel docela hrozný. Z toho asi nejhroznější:
Otázka: Co když všechny ženy nebudou chtít rodit v takových obřích továrnách na děti?
Odpověď: Zcela chápu emotivní požadavky žen, ale to je mimo rámec toho, co může řešit odborná lékařská společnost.
Z toho vyplývá, že ženy, které nechtějí rodit v "továrnách na děti", mají raději rodit doma? Anebo během převozu do nemocnice v autobusu nebo v autě? Zkrátka nic mezi tím, buď hop anebo trop.
Fakticky si pan doktor Dvořák ve své argumentaci docela protiřečí: Argumentuje zejména tím, že lékaři malých porodnic nemůžou mít tolik zkušenosti ani potřebného vybavení na to, aby zvládali komplikované porody. Když se však reportérka ptá na statistiku, která by to potvrdila, dostane vyhýbavou odpověď, která končí větou: "O ničem to nevypovídá, když ty složité porody stejně řeší velká centra."
Argumentace jde pěkně do kolečka. Takže se, prosím, ptám: Pokud "složité porody stejně řeší velká centra", tak k čemu jsou ty obavy, že malé porodnice nemají předpoklady k řešení komplikovaných porodů, tudíž je nutno je všechny zavřít? Přijde mi, že tím pan doktor říká vlastně toto:
"Ano. Pokud není porod komplikovaný, proč by měla žena rodit v nějaké okresní porodničce? Ať si klidně rodí doma nebo někde pod dubem, vyjde to na stejno. Jen ať si užije své emoce!"
Rozhovor je k počtení na MEDICAL TRIBUNE CZ
http://www.tribune.cz/clanek/25411-ruseni-porodnic-byli-bychom-jeste-raznejsi
ale přijde mi, že je to krácené, že původní rozhovor v Mladé frontě byl delší. (Může mi to někdo potvrdit? Já ten výtisk nemám, četl jsem to v restauraci.)
Re: Vladimír Dvořák
#295: Kychot - Vladimír Dvořák
Doporučuji přečíst i tu diskusi
http://www.tribune.cz/clanek/25411/diskuse
Myslím, že se v mnohém shodneme.
... až se zjistí, že s porody v menších zařízeních jsou problémy, pak prosím, nechť se tím odborné společnosti zabývají. Zatím je to jen teorie - a přesto někdo "nahoře" určil menší zařízení za nevyhovující, zatímco porody v sanitkách budou asi vyhovovat...
| This discussion has been closed. |