Petice na podporu Ferdinanda Porsche
Re: Ve Vratislavicích jen jednou
#90: Jiří Juránek - Ve Vratislavicích jen jednou
Netřeba děkovat. Já udělal to nejmenší, tím že jsem petici založil. Největší podíl máme všichni, kteří jsme podepsali, takže naopak já děkuji Vám všem. Výsledky kterých jsme zatím dosáhli jsou dle mého měřítka velmi dobré a ani jsem takovou účas nečekal. Díky.
Spousta nenacistů byla členy SS (i když nevím jaký byl politický názor pana Porsche, ale i tak samotné bytí nacistou neznamená, že se jedná o zločince), Himmler uděloval čestné hodnosti SS určitým osobonostem a je potřeba si uvědomit, že v té době, kdy se Porsche stal jejím členem, bylo SS spíš elitní uskupení než vykonavatel holokaustu, kterým se stalo později a vůbec tvrdit, že každý člen SS byl zločinec nebo se podílel na holokaust je špatné (viz třeba W. Best a dánští židé). Pan Porsche byl špičkový a nadčasový konstruktér, dost možná nejslavnější rodák, kterého kdy Vratislavice budou mít. To že jako Němec stál na špatné straně barikády na tom nic nezmění. A to, že se to nějakému hyperaktivnímu blbovi nelíbí by nemělo být směrodatné.
Má podpora pana Porsche se stále upevňuje.
jen blbec si neváží vzdělaných a inteligentních lidí....kteří na rozdíl od jiných hodně dokázali a mohou si dovolit mít to štěstí, dobře reprezentovat svoje rodiště.....
Sedmero zamyšlení
1. Proč cedulku F.Porschemu a ne K.Henleinovi? Proč je někdo hází do jednoho pytle? Já bych se za jednoho z nich nestyděl ani náhodou. Ale i druhému bych dal cedulku, ale malinkou, inu historii nezměníš a v době internetu ani nezamlčíš.
2. Všichni ředitelé za ČSSR museli být v KSČ a to nebyla válka! Musel tedy být F.Porsche v NSDAP a v SS? Jsem přesvědčen, že jestliže chtěl dělat svoji práci, musel.
3. Proč F.Porschemu někdo vyčítá, že se nechoval jako Čech nebo rodák z Čech? (Kdo by se tím chlubil mezi r.1945-1989 - kromě politických důvodů i z důvod jeho profese - znáte ty auta, co se zde vyráběly?)
4. Jsou všichni vynálezci a výrobci zbraní zločinci nebo jen ti na "druhé" straně? A kde se používají české zbraně dnes? Např.SEMTEX. Přejmenoval bych Semtín i ten nápoj, protože můžou za smrt civilistů a ještě to propagují.
5. Líbila se mi i úvaha, zda je Bára Špotáková zavrženíhodná, protože je voják, a dokonce nosí uniformu. Její kolegové z NATO kdesi ve světě totiž zabíjejí lidi.
6. Téma co sem nepatří? - vyhnání Němců v r.1945. Žiji v Ašském výběžku, jsou zde obce, kde bydlelo méně než 10% Čechů. Před válkou v ČR bylo 30% Němců - 3 Miliony. Jak tu spolu žily? Nedokážu si představit tu křivdu, co cítily, když opouštěli domy svých otců, dědů i pradědů. Bojíme se, že se vrátí? Byla by to pohroma nebo požehnání? U nás v ulici (14 domků) bydlí 2 Němci, Ukrajinka a Rus. Všechno fajn lidi! Nechte té kolektivní viny. Hodnoťte každého člověka zvlášť!
7. Ještě na závěr mne napadlo, že navrhnu chebským, aby odstranili cedulky s Albrechtem z Valdštejna z muzea a přejmenovali Valdštejnovu ulici, vždyť to byl v podstatě masový vrah, a to se v Chebu nenarodil, ale byl zavražděn! Asi má štěstí, že ho nezabili ve Vratislavicích, to by o tom nikdo nevěděl.
žádný důkaz o zločinu????
Jinak SS byla organizací, která je označována jako zločinecká. Členství v ní bylo DOBROVOLNÉ a již pouhé členství lze považovat za zločin.
Re: Bohužel je těch blbců
v české kotlině požehnaně - pronikli už i na Hrad :)
Re: Sedmero zamyšlení
#109: E.Minář - Sedmero zamyšlení
báječný příspěvek :-D mám jen obavu, že to spousta Vašich krajanů bude jen s obtížemi pochopovat ....
Re: žádný důkaz o zločinu????
#112: Rena - žádný důkaz o zločinu????
Milá soudružko Reno ... otroky pro svůj vykořisťovatelský zločinný podnik si u Himmlera objednával i jistý Oskar Schindler, rodák ze Svitav. Zajeďte si do Izraele a plivněte tam na jeho památku. Máte trochu divné historické konotace, ale na to jsem u Čechů zvyklý, tedy pokud Češka jste.
Rena
Pan Muhlberg už řekl to podstatné a já bych dodal jen jednu věc. Sama uvádíte že to byly vězni z koncentračních táborů. Tak co si myslíte že by ty vězně čekalo v tom koncentráku, kdyby nešli do té továrny? Smrt. Nevim co je lepší, já bych raději volil život a továrnu.
Zkuste si projít diskuzi trochu zpět, protože tam je tip na nějaké čtivo ohledně svědectví právě těch vězňů, o kterých zde mluvíte. Třeba změníte názor.
Vám, pane Muhlberg děkuji za přání. Je to hlavně iniciativa nás všech, a to včetně Vás. Děkuji za podporu.
Re:
I přes velmi negativní zkušenosti jste dokázal udržet chladnou hlavu a nezaujatý úsudek. Važím si Vašeho názoru. Díky.
Re: Rena
Vy si myslíte, že si FP objednával vězně z koncentračních táborů s úmyslem zachránit je před smrtí? To se musím smát :-)
Tak objednával je samozřejmě na práci, to je jasné i malému dítěti. To že to pro ně bylo lepší než zemřít v táboře je ale taky průzračně jasné. To doporučení ty literatury je pro Vás asi marné. Tohle malicherné chytání za slovo jen dokazuje, že nic lepšího už nevymyslíte. Navíc máte pravděpodobně i problémy s pochopením psaného textu, protože nikde nevidim že bych psal o tom, že si je objednával s tímhle úmyslem. Zkuste si to ještě jednou pročíst místo toto smíchu, třeba to napodruhé pochopíte.
Re:
přesně tak jak píšete...co na tom, že byl výborný automoblivý konstruktér, když se přidal k organizaci, jež zabíjela české lidi, a nejen je, páchala zločiny a zvěrstva...i kdyby byl tisíckrát osvobozen tribunálem, vstoupil do organizace, která zabíjela....jako Čech si myslím, že je správné to co udělalo vedení Vratislavic
a pro všechny co si myslí, že FP byl geniální konstruktér - kašlu na to, protože pro mě to byl člověk bez cti
Čechy Čechům - a bez cedulí s německými rodáky!!!
http://www.youtube.com/watch?v=Nq_XNCgyYYE tihle lidé si zaslouží, aby se o nich psalo!!!
Re:
Pane Reinere, rovněž vám bych doporučila nějakou literaturu, třeba Hitlerovi manažeři - Guido Knopp, již to zde padlo, např. příspěvěk č.18. Celou diskusi jsem četla, jen se radši řídím informacemi uznávaných historiků než různých samozvaných soukromých badatelů. A že nebyl FP odsouzen? To ještě neznamená, že si zaslouží být uctíván. Zákon je jen minimum morálky.
K úspěchu vaší petice oproti petici pana Hrstky asi tolik. Celá věc byla v posledních týdnech a měsících poměrně medializovaná (o vaší petici jsem se např. já dozvěděla z portálu iDNES), což samozřejmě zvyšuje vaši šanci na úspěch. Netvrdím, že by petici pana Hrstky v případě jejího vydání dnes ve stejné formě jako je ta vaše a stejně medializovaná, získala více podpisů.
Pokud by se FP narodil v Německu, žádná taková diskuze by se tam vůbec nevedla. Celá tahle petice je bohužel smutným obrázek dnešní české společnosti. Lidí s morálkou je asi méně než těch, kterým tohle slovo nic neříká.
Problémy s pochopením textu nemám, děkuji za váš zájem. Z charakteru vašich odpovědí, osobních urážek, ke kterým okamžitě sklouzáváte, zešměšňováním kohokoliv, kdo má jiný názor než vy, je myslím všem inteligentím lidem jasné, co to vypovídá o vás osobně a že jste to právě vy, kdo už nemá dále co říci. A proto nemá cenu se s vámi dále "diskutovat". S pozdravem Jirásková.
| This discussion has been closed. |
jo lzi, nenavist a zavist tot ceske geneticke deformace
#22: Tomáš Pečenka - Geniální konstruktér