za opět čistý vzduch na Zálabí v Nymburce

Fox

#26 Re: Smrad hned ráno

2014-04-11 06:56

#25: MS - Smrad hned ráno

To smrděla mlha. AZOS nemůže smrdět, protože má spoustu dokladů, zpráv o tom, že je ekologický, k přírodě šetrný. Jeho provoz je nejmodernější anglická technologie za několik milionů !

člověk obecný

#27 Re: Smrad hned ráno

2014-04-16 14:21

#25: MS - Smrad hned ráno

A co takhle teprve v létě, až bude kolem 30°C, nepohne se ani lísteček, to bude lahůdka. Co takhle přemístit úřady do tohoto prostoru - na Zálabí? Ono těch smradů v okolí Nymburka jak je vidět, utěšeně přibývá. Náhodně některé jmenuji: čistička, Vyrolat, Pepito, ale i smrádeček z Hořátve. Opravdu se máme, pokud se kompetentní úřady nechytnou za nos, na co těšit!

Kyanid Draselný

#28 Re: Re: Smrad hned ráno

2014-04-16 17:42

#27: člověk obecný - Re: Smrad hned ráno

Až bude vedro, tak AZOS otevře ty své krásně otavíratelné světlíky, které má na střeše a bude větrat vedro z hal světlíky. Pak bude nějaký odtah napojený na komín zcela zbytečný. Pořádně se zase nasytíme vůněmi z kyseliny sírové, chlorovodíkové, ... z chemických reakcí perchlorethylenu s oleji, kterými se mastí plechy, aby nekorodovaly, ... To bude mňamka. A navíc pojedou na 100% výkon linky. Teď jedou prý "jen" na poloviční výkon. Když teď se občas nedá ani nadechnout, tak potom si myslím, že budeme rovnou chcípat. Jako hmyz.

Jiří K.

#29 Chlor

2014-04-17 12:12

Ze sloučenin chloru se prostě logicky uvolňuje chlor. To mi něco připomíná. Já myslím, že za 1. světový války se chlor využíval k zabíjení vojáků v zákopech = drží se při zemi - je težší než vzduch. No jo - neškodný zápach. Situaci monitorujeme.
Petra T.

2014-04-18 11:46

ze sloučenin chloru se logicky uvolňuje chlor?.. tak pozor nekupujte si do zásoby kuchyňskou sůl..aby vás uvolněný chlór neotrávil..a vodu ve vodárnách také chlórují proto, že nás chtějí všechny otrávit? :-)
Jarel Metelíček

#31 Re:

2014-04-18 20:45

#30: Petra T. -

Ano, je to napsané možná neobratně, ale vy také nemáte tak úplně pravdu. Nebo je snad chlorovaná voda díky chloru chutnější, lépe voní ? Každý si může přečíst třeba toto pojednání o chloru - začíná slovy  " toxický, světle zelený plyn "

Doporučuji přečíst např. toto: http://cs.wikipedia.org/wiki/Chlor

Tak to tady na Zálabí často musíme vdechovat. Musíme? Ano, člověk se musí nadechovat, jinak by se udusil. Vy zřejmě na zálabí nebydlíte. Možná pracujete ve firmě AZOS ve funkci Environmentální PR managerka.

Nepřihlášený uživatel

#32 Re: Re:

2014-04-22 06:34

#31: Jarel Metelíček - Re:  

Ne nebydlím na Zálabí, ani s firmou AZOS nemám nic společného. Na diskuzi jsem narazila náhodou přes úplně jinou petici a profesně mě zaujala, tak jsem jí pročetla. Komentář byl čistě a jen k tomu jednomu,pro laika děsivému, pro mě usměvnému, příspěvku. Jako chemik jsem si ho nemohla odpustit.

Nepřihlášený uživatel

#33 Re: Re: Re:

2014-04-22 09:56

Opravdu je škoda, že na Zálabí nebydlíte. Váš názor by byl určitě jiný. Je zajímavé, že zdravotní potíže uvaděné v diskusi, po třech až čtyřech dnech pobytu mimo Zálabí přejdou. Jakmile se však vrátíte jsou zpět To je podle Vás usměvné.

Nepřihlášený uživatel

#34 Re: Re: Re: Re:

2014-04-22 15:35

#33: - Re: Re: Re:

To překrucujete, samozřejmě vůbec není úsměvné to, že lidé mají zdravotní potíže v důsledku spuštěného provozu. Nicméně ze zinkovny plynný chlor určitě utíkat nebude, spíše kyselé výpary z přípravy dílů k pozinkování.

noname

#35 Re: Re: Re: Re: Re:

2014-04-23 05:21

#34: - Re: Re: Re: Re:

Je potřeba CO NEJLEVNĚJI odmastit mastné plechy, různé součástky určené k následnému lakování, pozinkování, lakovat, zinkovat. Nehádejme se, co z firmy AZOS uniká. Na názvu chemikálií zdraví ničících až tak nesejde. Podle mě, když používají perCHLORethylen, kyselinu CHLORovodíkovou,... tak je chlor ve sloučenichách, které vdechujeme obsažen - podle vás ne. To je zcela podružné. Nejde o "zápach" - o vjem !!! Jde o to, že pociťujeme zdravotní následky. Naleptává nám to sliznice, ... ! Já už na nymburském zálabí nechci bydlet. Nechci bydlet ve městě za které nikdo nebojuje. Jehož starost je zároveň místohejtmanem, poslancem PS ČR a nehne pro něj třeba v tomto ani prstem. Jen vehementně tvrdí - já jsem ale nemohl a nemohu nic dělat. Já jsem v tom nevinně. Tak z takového města ( "města sportu" ) - jsem zvědav jak se bude sportovcům sportovat na takovém čerstvém vzdoušku až pojede AZOS na 100 %. Já už u toho každopádně být nechci. Ještě, že nemám hypotéku v Nymburce. Rychle pryč odsud, než budeme celá rodina nějak nevyléčitelně nemocní. :o(

Vilma d

2014-04-24 14:33

Přestat předělávat řeky,uklízet odpadky atd. Neubližovat zvířatům.

Nepřihlášený uživatel

2014-04-24 14:44

Co třeba azos zrušit?
Primoš Peterka

#38 Re:

2014-04-25 04:08

#37: -

Hezký nápad. Ale za AZOSem stojí někdo, kdo má moc. Někdo, kdo jim hodně pomohl vyšlapat cestičku. Přestěhování továrny takovéhoto typu není jen tak. Tady je někdo, kdo má zájem, aby AZOS byl, tam, kde teď je. Protože by musel vracet nemalou odměnu, za to, že jim pomohl. Takového člověka možná nebude až tak těžké odhalit. Jeho podpisy jsou pod různými rozhodnutími. Dříve pracoval na doboru živ. prostředí středočeského kraje. Teď dělá, že on o ničem nevěděl, on nemohl a teď už vůbec nemůže nic pro lidi, teří teď opravdu provozem AZOSu trpí udělat.

Nepřihlášený uživatel

2014-04-25 05:51

Bydlím v Nymburce od roku 1964,od této doby se mnoho věcí udělalo dobře, ale dost věcí také špatně. Soudruzi nám odstranili krásná podloubí na náměstí a neuvážlivě bourali, co se dalo. Přežili jsme to, ale nyní jde o zdraví nás všech!!!
Roubal

#40 Re: Dotace

2014-04-27 15:31

#6: Frustrace Zmar - Dotace

přestante chlastat ty levný piva,závidět druhým to co sami nemáte a sledovat americké filmy,A raději si uklidte na vlastním prahu.Zoufalci,znudění důchodci a asociálové ze Zálabí

jeden z chytráků chodí kšeftovat s mariuanou do pivovaru a pláče že nemůže dýchat!Tak nehul hnupe!A kolik z vás má zdravotní potíže po cca čtyřech měsících provozu?Celý život serete na životosprávu a najednou se divíte? Tak za to fabrika nemůže.Někteří z těch Rumunů a Bulharů atd jsou ve fabrice i pět let a zdravotní potíže nemají divné!!!!Pak se nedivte že fabrika nezaměstnává kryply jako jste vy.Troška studenýho větříčku a hurá k lékaři pro nemocenské dávky nebot je třeba posekat zahradu,natřít okna at pod.

mimochodem krásný den vám přeji

Jiří Procházka

#41 Re: Re: Dotace

2014-04-28 03:51

#40: Roubal - Re: Dotace

:o)

Docela by mě "Roubale" ( anonymní hrdino za klávesnicí ) zajímalo, kdo ve skutečnosti jsi.  Tak ono se to dá zjistit. Ale tipuju tě na zaměstnance firmy AZOS, někdo z okruhu pana majitele.  Jak jinak bys věděl, že zaměstnáváte Rumuny a Bulhary i pět let ?

Nepřihlášený uživatel

#42 T

2014-04-28 11:02

#41: Jiří Procházka - Re: Re: Dotace

Třeba jsem jeden z těch rumunů.Alespon jsem se podepsal narozdíl od některých z vás ( anonymních hrdinů za klávesnicí )

Sáhněte si do svědomí a odpovězte si na otázku "co vás vede k vašemu jednání?" Rozhodně to nejsou obavy o zdraví! Nýbrž sprostá chamtivost!!!! Kážete vodu a pijete víno, to už tady bylo. Osočujete všechny kolem sebe z korupce ale nejvíc vás štve to že do vašich kapes nic neteče. A TO PRAVDA JE!

Krásný den Vám přeji pane Procházka

Roubal Stanislav

Nepřihlášený uživatel

#43 Re: T

2014-04-28 16:40

#42: - T

Souhlas pane Roubale

Nepřihlášený uživatel

#44 Re: T

2014-04-28 17:30

asi máš místo mozku zinek , docela si koleduješ

doc. Chocholoušek

#45 Re: T

2014-04-28 18:12

Třeba jsem jeden z těch rumunů.Alespon jsem se podepsal narozdíl od některých z vás ( anonymních hrdinů za klávesnicí )

Sáhněte si do svědomí a odpovězte si na otázku "co vás vede k vašemu jednání?" Rozhodně to nejsou obavy o zdraví! Nýbrž sprostá chamtivost!!!! Kážete vodu a pijete víno, to už tady bylo. Osočujete všechny kolem sebe z korupce ale nejvíc vás štve to že do vašich kapes nic neteče. A TO PRAVDA JE!

Krásný den Vám přeji pane Procházka

Roubal Stanislav

O čem to tady píšete pane "Roubale Stanislave"? Jste pořád ještě v léčebně, nebo vás pustili na reverz? Mám o vás vážné obavy. Nesmíte vynechávat neuroleptika!

Lubor Novotný

#46 Re: Re: Dotace

2014-04-29 20:15

#40: Roubal - Re: Dotace

Pane Roubale, píšete moc hezky. Měl byste se tím živit. Celý tento problém není o nějakých dotacích, nebo úplatcích, nebo nedej Bože, že by snad někomu vadili lidi z Rumunska, Bulharska, kteří za mrzký peníz, který jim je vyplácen agenturou, protože jsou to všichni agenturní pracovníci, otrocky dřou v nelidských podmínkách. Tady je to prostě o tom, že firma AZOS vypouští do ovzduší jedovaté, rakovinotvorné a Bůh ví co ještě všechno za látky.

MS

#47 info

2014-05-05 09:55

http://antizink.sweb.cz/
zde najdete další info

Nepřihlášený uživatel

2014-05-14 05:22

pan Šimák si myslí, že vše podplatí! Hrozná to doba!
Máme to tady jen na chvíli, tak se snažme

#49 Re:

2014-05-14 07:40

#48: -

Zatím zcela bezostyšně a nepochybně, za továrnu AZOS bojuje pan Petera. S ním jdou samozřejmě jeho nohsledi, místostarostové Vocásek, Fojtík, dále má plnou podporu "JEHO" zaměstnanců na městském úřadě, protože se ti ho bojí. Mnohem větší zlo je tedy podle mě Petera než majitel AZOSu Šimák. To je jen podnikatel, který se snaží vydělat co možná nejvíce peněz. Byť za jakoukoli cenu. Je mu jedno, že lidi v Nymburce začnou mnohem dříve a ve větším počtu umírat na rakovinu a další nemoce spojené se zvýšenou imisí jedovatých látek do organismu. On v Nymburce nebydlí. Stejně tak je to jedno starostovi Nymburka Peterovi.

Lidi, toto nám nesmí být jedno.  Já nechci bydlet v zamořené oblasti. Kvůli tomu, že někdo chce být ještě bohatší než je. Prý místostarosta Vocásek řekl, že těch pár lidí na Zálabí ať klidně pochcípá, odstěhuje se, ale továrna tam bude.

Nepřihlášený uživatel

#50 Re: Re:

2014-05-14 19:18

#49: Máme to tady jen na chvíli, tak se snažme - Re:

Šimák ten podplácí a chlubí se tím kde může. A myslím, že pokud podplácí a to si sem jistý tak se jedná o trestný čin a měli by zakročit orgány policie. A pokud se prokáže, že podplácí jak říká tak by je měli zavřít a bude klid.