Pro zachování stromů v Českém Těšíně.
stromy
Doufám, že lidé na radnici dostanou rozum a uvědomí si, že každý člověk potřebuje především dýchat, a že není rozumné si vykácet stromy, které nám pomáhají vytvářet kyslík, kvůli cyklostezky. Normální se mi zdá vyjet si na kole za přírodou, ne ale si kvůli dopravě zničit přírodu ve městě. když se člověk podívá na google maps na naše město, vidí, že ten to kus města je nejzelenějším místem. Alespoň zatím.
Nezdá se mi normální, že město, které mě na svých stránkách poučuje o důležitosti stromů, si jich většinu nechá vykácet.
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1/1557581_64621009210219...
Je to proti zdravém rozumu, už tak je tady špatné ovzduší
Re:
Mam rada Cesky Tesin, je to me rodne mestecko ...je smutne slyset, ze se tam kaceji ZDRAVE stromy :(. Proc ??? U nas naopak , se leci stare stromy. V Jerusaleme jsou olivove stromy 2 000 let, ja vim, je to tezce pochopit, ale je to pravda (Y) . Ve meste kde bydlim, je velky park, kazde dite, ktere se narodi, tak mistni vybor zasadi stromecek se jmenem ditete a den narozeni ....me deti maji krasne velke stromy a vnuci...je tam plno ptaku , nikdo nic nenici (Y)
Re:
Když se pracovalo na Sportparku, na české straně jsme přišli o spoustu zdravých vzrostlých stromů. Vykáceli jsme si je.
Na polské straně dávali ke každému stromu ochranné kryty, aby si stromy nezničili...
Re: Re:
Nádhera, Váš příspěvek bych s chutí přišpendlil na Facebook
Těm krátkozrakým tupcům, kteří snad pro peníze s přiklepnutých nadhodnocených zakázek, schvalují kácení zdravých stromů bych jen připomněl že strom co roste sto roků nenahradíte nějakými uprděnými sférickými eurojavory, jak se tomu stalo třeba v Sikoráku. O zrušení atmosféry místa, pod 15m vysokou zelenou klenbou, místo které je teď pravoůhlé štěrkodlážděné slunkem vypečené cosi ani netřeba mluvit a toto je jen jeden z mnoha případů poslední doby. Uvědomte si, že né každý má čas, prostředky a kondici, aby si mohl vyrazit do skutečného lesa a tak je šťastný za to co má za domem. Debilita a chtíč po penězích některé lidi zbavuje soudnosti a zdravého rozumu.
Louisa Laubscher Kornutova Trinec
Re:
Plně s Vámi souhlasím.vždyť i náměstí bylo dříve zelené a nyní je tam parkoviště MÚ a bašavel romské menšiny.
Re:
naprosto souhlasím a děkuji za komentář cením si toho hodně moc Liduš
#1: -
Kácet, ale jen to, co je nezbytně nutné
Spina
Re: Kácet, ale jen to, co je nezbytně nutné
#21: - Kácet, ale jen to, co je nezbytně nutné
a proč se nepřihlásíte a píšete jako anonym? Nesouhlasím s Vámi těm stromům nic není, jsou mezi němi i jehličnany!
Liduš Grycová
Tohle prostě člověk nepochopí !!
| This discussion has been closed. |
Město Český Těšín je sám stát ve státě.Vedení radnice v žádném případě nebere ohled na své občany,kácí se tady běžně zdravé stromy a místo toho se sází pouze keře.Jak k tomu přijdou astmatici,alergicky a hlavně naší staří spoluobčané,kteří rádi si posedí v létě na lavičce,ale ve stínu a ne na holé louce jak je tomu u Centrálního hřbitova a v jeho blízkém okolí,kde padly hlavně staré duby!Ptá te se na jakém podkladě je kácejí?Na doporučení zahradního architekta, který je kamarád radnice, to je tady veřejné tajemství...hlavně, aby byla dotace z EÚ a mohli ukázat světu jak jsou oni dobří.V Sikorovém parku je postaveno dětské hřiště na které pálí sluníčko,skoro celý den, protože stromy vzrostlé se pokácely a místo toho se nasadily pidi stromečky.....je mně z toho všeho hodně smutno,vždy jsem byla pyšná na své rodné město a hlavně na krásně vzrostlé stromy kolem řeky Olše.....je mně z toho smutno:(Vám ne?
Liduš Grycová